SM-deltävling #4-2019

Deltävling 4 i SM. Västerås MK. Helgen i Västerås lovar fint väder. Fler av Marcus supportrar och sponsorer har meddelat att komma och heja. Elix, mx gymnasiekompis, är på visit hos oss, så han skall med. Marcus känner sig kry efter han legat sjuk i över en vecka. Så allt känns bra, en grym helg framför oss mao. Vi kommer ned hyfsat tidigt på fredagen. Lagom att hinna anmäla, besiktiga för att sedan äta middag och gå banan några omgångar.

Lördag: Marcus kör träning + tidskval kl 8:35 så upp tidigt för att hinna vakna, värma upp och äta frukost. Västerås MK har jobbat bra med banan, ser fin ut på lördag morgon.

Marcus kör några uppvärmningsvarv, känner på banan. Tittar på spår.

Innan det är dags för tidskvalet kommer han in i bandepån. Dricker vatten. Allas vår Bengt Kumlin kommer förbi och lyssnar att allt känns ok, det är det. Topp. Bengt har skrapa med sig, han hjälper att skrapa bort lite tung lera på hojen. Tack Bengt Kumlin!!

Tidskvalet går bra, 4:e tid. Vi rullar tillbaka till vårt bo och gör alla sedvanliga ting Tvätta hoj, äta, titta på de andra klasserna, fika, umgås mm Sedan förarmöte kl 12:10. Kollar banan, ser bra ut.

Efter det är det vila. Marcus får även hämta upp kläder som skall bäras under Junior VM (kommer eget inlägg om det senare). Kl 15:10 är det äntligen dags för Heat 1. Trots all väntan har vi tappat tiden lite, så många trevliga supporters på plats:) Vi får bärhjälp av dem och skyndar på lite.

Det går bra. Marcus är fokuserad. Han vet vad som behövs göras, skönt.

Starten går och Marcus är med bra. Som nr 2. #981 Vettik från Estland, tar ledning. Han kör bra, kul med snackis om ny förare. Marcus hänger på.

På varv 9, typ, går #981 Vettik omkull, Marcus håller på att köra på honom, lyckas undvika det. Är förbi och tar LEDNING men sladdar OMKULL SJÄLV några sekunder senare!!! #981 Vettik kommer upp snabb som tusan, kör förbi Marcus som får upp hojen, hoppar på, men även #568 Pålsson smiter förbi. Marcus är nu 3:a. Han har tappat mark och det är lite tid kvar, ingen chans att komma ikapp. Han avslutar heat 1 som 3:a. Så spännande. Mycket bra kört. Blir svettig nu när jag skriver om det tom. Haha. Pust.

Dagen är över Marcus är inte helt nöjd med vurpan men nöjd med körningen. Det tar han med sig. Resten av eftermiddagen hänger vi med med supporters. Sedan en trevlig kväll innan dags för sängen.

Söndag; fint väder igen, hetare än igår. Rullar till waiting zone för att köra fria träningen som känns bra.

Efter fria träningen är det lång vila igen. De anländer nya supporters och sponsorer. Vilket är trevlig, då kan vi umgås lite.

kl 13:35 är det dags för heat 2. Marcus väljer grind som nr 3. Starten går, han kommer iväg bra, som nr 3. Det är spårigt. Svårt.

Marcus tappar ned som 4:a. 5:a. Kommer tillbaka, slutar som 4:a.

Marcus inte nöjd när han kommer i mål. Hamnar precis utanför pallen denna tävling, blir 4:a totalt. Det är egentligen väldigt bra men Marcus är missnöjd med sin körning. Kände sig stel och hittade inget flyt. Så kan det vara ibland. MEN han lyckas slita åt sig några poäng fler än Olsén så han tar över ledningen i totalen, därmed även RED PLATE.

Speaker Fred intervjuar Marcus gällande övertagandet av RED PLATE
Hett åtråvärd: RED PLATE.

Det är han nöjd över:) Härligt. Grattis Marcus!! Grattis även till de som nådde podiet denna helg: Vettik, Varg och Pålsson. Vi tackar alla som hejar på Marcus, på plats och via race monitor. Vi tackar våra sponsorer för att ni är med oss. Tack hejaklacken. Tack depå-grannen för trevligt sällskap. Tack Västerås MK för väl genomförd tävling. Tack Fredde Flär ditt grymma speaker-jobb, du är bäst. TACK rakt av bara! Hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *