SM-deltävling #3-2019

SM, deltävling 3, gick av stapeln i Uddevalla. En snabb jordbana, åtminstone när det inte hällregnar, vilket det gjorde på lördagen. I princip hela dagen. Det var uppehåll en stund på förmiddagen men började igen, i slutet av Marcus tidskval. Sen dugg- & spöregnade det hela dagen..well well, nog om vädret.

Lördag; Upp tidigt för att jogga i gång kroppen och samtidigt titta på banan (igen). 15 min träning och 15 min tidskval Kl 8:35. Marcus kör riktigt bra, sätter snabbast tid i sin kvalgrupp. Snyggt! Marcus sa efteråt; ”-Riktigt bra bana, roligt”. Efter träning och tidskval, vila och lunchpaus. Först kl 15:10 är det dags för final 1. Vi rullar ned till waiting zone. De rullar ut på sighting lap.  Marcus väljer startspår som nr 2, efter Casper Olsen #426. Marcus väljer grind långt till vänster. Just på denna bana vill han ha inner i första kurva. Banan har ändrats totalt sedan tidskvalet. Nu är banan mer lerig än jordig. Djupa spår, vattenfyllda. Det gäller att köra smart nu.

Starten går. Marcus gör en mindre bra start, gräver lixom ned sig!?!? Över startgrinden bland de sista, men tråcklar sig fint fram genom första kurvorna och är 5-7 någonstans över platåhoppet, ser det ut som.

Han tråcklar vidare och varvar som 4:a vid första tidsnotering. Fint!! Marcus kör lugnt och säkert men ändå fort.

Han tar sig upp till en 2:a plats på varv 4, efter Max Pålsson #568 som ligger i ledning. Marcus kör taktiskt. Han gör inga attacker. Håller ihop körningen och slutar 2:a i final 1. Bra. Snyggt! Nu är dagens jobb klart – för Marcus. Meken Pappa Uffe har en HEL DEL att tvätta o serva. Jag, mamma, har en del att ta hand om också. LERIGT värre.

Vi tar hand om ”eländet” sedan äter vi en god middag och samtalar om dagen. Älskar dessa stunder i husbilen. Kvällen slutar med lite trevligt vuxen-häng för oss vuxna och lite mx-häng för Marcus innan sängdags.

Söndag, final 2-dagen; Vaknar upp. Lyssnar. Hör inget regn. YAY! Tittar ut, blå himmel. HÄRLIGT. Motocross är alla väder, men tror de flesta av oss gillar uppehåll lite mer än hällregn. Blir lite enklare då. Vi äter frukost innan fria träningen kl 9:30. BMK Uddevalla har gjort underverk med banan, den är superfin. BRA JOBBAT.

Kumlin lyssnar in, -Är allt ok?

Marcus är nöjd efter träningen: ”-Banan är sjuk, sjukt bra!”. Kl 13:35 är det dags för final 2. Nu är det fokus som gäller. Tror Marcus känner, idag, idag har jag slagläge. En vinst nu å jag vinner tävlingen. Att vinna en SM-deltävling…som en dröm. Vi rullar ned till waiting zone. I god tid. Marcus vill gärna gå runt och titta lite. Känna in wibes och kolla lines (som Fred skulle sagt). Komma i mood. Sparka spår. Noggranna förberedelser.

Så dags, men först sighting lap. Val av grind, långt till vänster igen. Nytt försök därifrån. Starten går PANG, ett bra släpp. Han är bland de första iväg, FÖRST in i kurvan. HOLE SHOT, det är en bragd bara det tänker jag för mig själv. Wow. Pålsson #568 är tight med. Jämsides. Marcus gör en liten ”groda” och Pålsson #568 är förbi. Marcus kör om, Max tar tillbaka. SÅ spännande. Marcus tappar lite mark till Max. Testar många olika spår. Hämtar tillbaka lite mark, närmar sig, gör en attack. Kör om!! Oj oj vad spännande, detta på varv 4. Lång tid och många varv kvar.

Marcus kör snabbt och säkert…så otroligt spännande….Marcus håller ihop hela racet och möte den svartvita målflaggan som #1. Svettiga 13 varv totalt vill jag lova. Otroligt spännande att stå vid sidan.

HAN VINNER SM-deltävling 3, den känslan! Obeskrivlig. Marcus vinner sin första SM-deltävling. Någonsin. Vi är djupt imponerade av vår pilot. Och enormt stolta. Grattis Marcus!!

Grattis även till Max Pålsson #568 till 2:a platsen och #454 Hanström till 3:e platsen.

Vi TACKAR våra få men otroligt viktiga sponsorer som hjälper Marcus på hans resa mot- och i toppen: Forsell Motor, tack Power by JJ för enormt bra motorer. Tack till G Björkmans Entreprenad, NB Gummi, Dunlop och HR Hagman Invest.

Tack till IcanIwill & Husqvarna för kläder. Tack till Er som hejar och tror på Marcus: MK Orion, släkt & vänner. Ni gör resan än roligare för oss <3

Tack BMK Uddevalla för bra evenemang. Tack speaker Fred Flär. Tack tack! Over and out från Team Gredinger. Vi hörs snart igen.


En reaktion på ”SM-deltävling #3-2019”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *