SM nr 2, Vissefjärda

Inför årets 2:a SM-tävling var vi väldigt spända, hur kommer Marcus stå sig i denna tävling? Att han kom 2:a i årets första SM var ju fantastiskt. Denna helg kommer tränare Calle Aspegren att vara på plats för att coacha. Det blir kul. Och bra.

Vi landade in i Vissefjärda sent fredag kväll. Vi hann in i depån i alla fall. Får en hyfsat plats. Marcus hinner ut en sväng och hälsa på kompisarna. Sedan hopp i säng. Upp tidigt på lördagen. Vi måste vara redo för start runt kl 8 då Marcus var i grupp B så hans träning började 8.35. På träningen och tidskvalet gick det sådär tyckte Marcus. Svår bana som han aldrig kört tidigare. Kantig, stenig, snabb men ändå teknisk. Ja, lite luring att lära sig på 15 min träning. Coach Aspegren stöttade med lite bra tankar, skönt. Tack! Marcus går in i bandepån innan tidskvalet på 15 min drar igång.Marcus kommer iväg precis när tidskvalsklockan startar, bra tajmat Han kämpar hårt för att sätta en tid, han lyckas kvala in, 9:e tid. Skönt. Moen imponerar och sätter 7:e tid. Luning och gänget ser lika snabba ut som förra tävlingen, det kommer bli en TUFF match. Oj oj.

Så spännande när det är dags för heat 1.

Calle Aspegren coachar

Starten går och Marcus gör en bra start 3:a vid holeshotlinjen. Boberg 2:a och Luning drar längsta stråt och tar holeshot, snyggt. Luning drar iväg, Boberg, Marcus och Jönrup kommer i princip tillsammans över första hoppet vid bandepån Jönrup går om Marcus och Boberg går tyvärr omkull lite in i loppet.  Luning, Jönrup och Marcus håller sedan sina positioner. De kör så sjukt snabbt på denna svåra bana. Bakom Marcus ligger ett koppel snabba förare..

Hjärtat i halsgropen. Håll i hop detta på denna svåra bana nu…det gör Marcus. Även Luning och Jönrup. Sjukt bra med en tredje plats i Heat 1. Prisutdelning och intervju med Fred Flär direkt efter målgång.Nu tvätta, serva och fixa. Sedan middag och trevligt häng. Så trevlig kväll med ljuvligt skönt väder och roligt folk. God natt ca kl 22.

Vaknar söndag morgon med samma fina väder. Härligt. Joggingtur (för förare, inte servicepersonal;)). Frukost och sedan mot fria träningen. Där finns även Coach Calle Aspegren för sina adepter. Han tipsar och peppar. Banan är svår…men bra att komma ut och se banan innan det är dags för heat 2. Nu några timmar innan det är start. Tiden går ganska snabbt och snart in i waiting zone. Marcus får välja grind som nr 3 detta heat. Det är förmånligt.Är verkligen nåt speciellt att vara i waiting zone bland alla fokuserade förare.det går att ta på spänningen. De rullar fram på grind. Grinden faller. Marcus har ett bra utsläpp, ser ut som att han är bland de första…Tyvärr kommer han inte fram efter böjen bland det första, tyvärr absolut sist istället. Han har kraschat..styret snett och han ligger långt efter…men han är OK och börjar jaga..från dead last jagar han upp sig till nr 14 när han flaggas i mål. Så bra gjort. Han säkrar ytterligare SM poäng och slutar totalt 5:a i årets andra SM tävling. Grattis till Luning som vinner även denna tävling, grattis även till Pålsson och Ambjörnsson till era pallplatser.

Vi rullar den långa färden hem. Glada och nöjda. Så bra..så bra…

Vi tackar alla inblandade för en rolig helg. Tack Calle och Timmy för tips, pepp och coachning. Tack till våra samarbetspartners som gör detta möjligt: Forsell Motor, PowerByJJ, G Björkmans Entreprenad, & NB Gummi. Over and out

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *