Lag-SM Brons till MK ORION

Lag-SM brons till MK Orion!! Vilken spännande dag. Ända fram till sista heatet var det öppet vem som skulle ta pallplatserna i årets drabbning. Det visar på ett väldigt starkt motocross-Sverige.

Sponsorer MXSM 2020

Hela laget kommer nästan samtidigt fredag kväll till SMK Eksjö. Vi riggar och får sedan en trevlig kväll tillsamman. Bra start på en lagaktivitet. Lördag morgon vaknar vi till ett svalt soligt Eksjö. Stämningen är fin. Killarna är taggade och fokuserade. Det känns i luften. Lagledare Strabbe är positiv, peppande och servande. Riggar upp MK Orion tält och förbereder lunchen som klubben bjuder oss på. LYX LYX LYX

Tävlingen börjar med totalt 30 minuters träning+tidskval för att lära känna banan och för placering på grind. Detta är en snabb, smal grusbana. Nu är de race-redo!

#354 Lindström MX1, #727 Gredinger MX2, #351 Oxelmark MX Open och coach Strabbe

Heat 1 MX1/MX2, första heatet, en startkrasch och Viking blir hindrad och kommer iväg bland de sista. NEJ!!!

Marcus är före kraschen, iväg runt 8:a. Har svårt att hitta flyt och tappar några placeringar, slutar på plats 13. Viking jagar täten. Det är mycket tråcklande, till sist får han utrymme, kör starkt och lyckas komma i mål på plats 8. Mycket bra. Nu kort vila för Marcus innan det är dags för att ladda om till nästa heat.

Alexandra, Emma, Elix, Albin & Marcus snackar om racet.

Heat 2, MX2/MX Open, den korta vilan verkar inte påverka Marcus, när grinden faller gör Marcus en grym start, bra släpp och iväg som nr 4:a. Jeff gör en bra start. YES!

Marcus och Jeff kör stabilt. Det ser otroligt starkt ut. Plötsligt är Jeff borta!! Total förvirring för oss som tittar på. Vars är han. Ingen gul flagg. Det visar sig att hans hjul gått sönder. Med ett hjulskifte var tyvärr chansen till en topp-placering för Jeff borta. Jeff rullar ”ganska” arg in som 25:e man.

Direkt efter målgång är det mycket adrenalin.

Marcus håller ihop racet otroligt bra och slutar på en 6:e plats. Mycket bra. Grymt sista heat på SM säsongen.

Det har varit stressigt för Gredinger’s men nu finns tid att äta av den grymt goda Leffe Melin-grytan och fika. Även Strabbe fick några minuter till en kaffe. Under tiden fint sällskap av legenden Mr Race, herr Hagren vårt levande uppslagsverk och storyteller av rang. Syrran Alexandra och Emma som var på plats fick chans att träffa legenderna.

Inför sista heatet MX1/MX Open var det väldigt jämnt, total-etta eller total-fyra? Spännande (i överkant om ni frågar mig) för oss i MK Orion. Nu gäller det att tekniska håller och att Jeff och Viking gör som vanligt, ett stabilt jobb. Det är total tystnad i waiting zone. Det känns på stämningen att det är på riktigt…det är nu det avgörs, vem tar hem pallplatserna? Jeff och Viking gör båda bra starter, 10:a och 5:a vid varvning.

Det kör stabilt och jobbar upp sig flera placeringar vardera. Jeff slutar 6:a och Viking 3:a. Nu väntar vi spänt på totala resultatet. Det visar sig att vi har samma poäng som Vissefjärda men drar vi längsta stråt och placerar oss som nr 3 pga bästa placering. YAY! En pallplats, härligt.

Vilket bra avslut på SM-säsongen. Tack Viking, Marcus och Jeff för underhållning på hög nivå. Tack SMK Eksjö för bra arrangerat tävling. Tack familjerna Oxelmark, Lindström och lagledare Strandbergh för grymt teamwork och skön stämning i nästet. Tack Strabbe och MK Orion för att vi fick vara med och bidra. Vi ser fram emot revansch på guld-medaljen på hemmaplan 2021. Tjo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *