SM FINAL 2020

Årets andra SM-tävling=SM-final detta speciella år, gick av stapeln i helgen hos Vissefjärda CK. Utan publik. Vi kom ned till depå kl 17:30 på fredag em. Riggade upp FORSELL RACING TEAM och var klara några timmar senare.

FINALENs upplägg är en träning och två heat. Inget tidskval då alla som är på plats redan är kvalificerade, endast topp 40 per klass får köra final. Träning, Marcus rullar ut på träning och de känns okey.

Heat 1, Marcus får ett bra släpp när grinden faller på betongplattan. Men han gör några missar vilket gör att han varvar som 29:a. Tufft i SM. Det är långt fram till täten då…Han kämpar på och slutar på 18:e plats.

Heat 2, I princip samma start som heat 1, men lite bättre iväg som nr 22 denna gång. Banan är otroligt sliten. Inte så stora hål men hålig precis över allt. Otroligt svårkört. Vila får man göra i luften, i övrigt går det inte att vila någon annan stans. Marcus kör säkert och stabilt och kan jobba upp sig och rulla i mål på 13:e plats. Att killarna orkar 30 minuter på denna tuffa bana är magiskt. Sjukt starka. 13:e plats i ett SM-heat är ändå bra.

Marcus slutar totalt på 15:e plats i finalen. Riktigt bra med tanke på omständigheter. Det är tufft att komma tillbaka efter skada, efter en så pass stor skada, än tuffare. Det är lång rehab att göra medan alla konkurrenter tränar på som vanligt. Det är världs-stor skillnad på rehab och träning. Marcus vet att han kan än mer när allt är på plats igen. Det viktigaste nu var att benet kändes bättre nu än i Uddevalla och det gjorde det. Han kunde köra båda heaten och körde riktigt bra i heat 2. Så Marcus är på rätt väg. Det gläds vi åt. Vi, mamman och pappan rullar nöjda hem till Vaxholm på lördag kväll och Marcus åker med Axel hem till Tibro. Ny dag och nya möjligheter i morgon söndag för killarna.

Tack till Forsell Racing som ordnat A-depå plats till oss. Tack till Husqvarna för allt ert stöd. Tack alla andra sponsorer för att ni gör detta möjligt. Tack som hejar på oss och som hänger med oss här och på sociala medier. Over and out

2 reaktioner på ”SM FINAL 2020”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *