MXSM Uddevalla

Då har Marcus kört årets- och livets första MX2-SM. Endast 4 månader efter lårbensbrottet var målen för helgen inte så högt satta. Testa det skadade benet, kvala in- och ta poäng. Detta för att få elitlicens.

Pga Corona var detta SM endast en dag. Ingen publik på plats. Endast förare + två följeslagare fick följa med in i depån. Marcus kördag var söndag. Vi checkade in Forsell Racing Team i A-depå lördag morgon. Marcus var ensam föraren för Forsell.

Forsell Racing Team

På söndagen var det otroligt varmt i Uddevalla, en riktig högsommardag. Redan vid kvalet var det säkert över 25 grader C kändes det som.

De rullar fram till waiting zone för att köra 15 min träning direkt följt av 20 min tidskval.

Marcus kör lugnt igenom kval- och tidskval. Kvalar in som 9:a i grupp B.

Bra, då var han med till att finalerna. Nu gäller det att genomföra finalen och ta åtminstone 1 poäng. 20 av 40 som kvalar in får poäng. Efter lunch, vila och gå banan i pausen var det dags för final 1.

Marcus ett bra släpp när grinden föll, drev ut på yttern, fick släppa för att inte hamna i planket. Tappade placeringar. Varvade som 16.

Det syntes under heatet att han inte hade de vanliga krafterna, benmuskler, höger sida, har lite kvar innan helt tillbaka. Trots det genomför Marcus loppet. Klokt och fint. Slutar på placering 14 = 7 poäng. BRA!

I och med det var målet för dagen avklarat. Så skönt. Benet var ordentligt slitet efter final 1. ”-Cross är sjukt jobbigt, går inte att mäta med något annat”. Inte underligt. Men väl kämpat. Efter noga övervägande bestämde vi att stå över Final 2. Målet för helgen var avklarat. Marcus kan nu titulera sig som elitförare. Nöjda med helgen rullar vi hem mot Vaxholm. Marcus rullar till Tibro med Axel. I morgon ny vecka och nya träningsmöjligheter. Så roligt i helgen att träffa många mx-vänner. Vi höll avstånd men kunde ändå umgås. Ute.

STORT tack till alla sponsorer som stöttar- tror på- och hjälper Marcus och Team Gredinger att nå uppsatta mål. Hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *