Nu har vi kört #MxAvenir

Jodå vi tog oss till Coupe De l’Avenir också. Med husbil via färja ett antal mil senare var vi framme i södra Belgien. Det regnade en del på vägen och det var mörkt, till trots gick det fint. Framme vid lunch på fredagen. I depån var det blött och lerigt. De flesta uttagna till Team Sweden var redan på plats. Så bra.

Denna tävling, en tävling som har fin historia. Den har körts varje år (med nåt undantag) sedan 1969 fick vi lära oss när Magnus Hultberg när han samlade oss för genomgång av helgen samt utdelning av team tröjor. Många världsstjärnor har kört denna tävling. En ”fin-tävling” om ni förstår hur jag menar.

På lördagens agenda var det träning, tidskval och kvalheat. Mycket körning, bra att få tid att lära in banan. Den är lite trixigt att köra in sig på. Banan ligger i en böljande kohage där de stakat ut en ban-slinga. Ganska spektakulär med dalar och dalgångar. Även depån i hagen. Ganska lerigt men det hade ändå torkat upp lite sedan igår. I klassen ”Coupe De l’Avenir Open” kör Marcus i lag med toppåkarna Tim Edberg och Albin Gerhardsson (3:a och 4:a i 250cc SM i år). Open är en blandklass 125cc-450cc, med minst en 125cc, Marcus detta år.

Tidsträningen känns helt ok, men lite svårt tyckte Marcus.

Fix i depån innan det är dags för tidskvalet.

Coach Magnus coachar innan det är dags att rulla ut.

Killarna gör ett bra tidskval, det kör till sig startposition nr 1. Mycket bra. Efteråt tidskval är det starträning.

När vi är klara med tidskvalet var klockan rätt mycket, vi förberedde för 3×20 min +2 varvskörningar på söndagen innan middagen. Sedan i princip hopp i säng. Söndag morgon, vaknar tidigt av att det vräker ned regn på husbilstaket. Jisses tänker jag, det blir geggamoja idag. Men döm om min förvåning, när träningen var ok trots allt regn. Men det slutade lixom inte att regna. Innan Heat 1 var det invigning. I regn. Ja ändå lite trevligt och roligt. Alla länder blev presenterade och fick en stund på podiet.

Dags för heat 1 (av 3, mkt körning) 20 minuter + 2 varv. Alltid fint att få börja dag 2 med att vara i Pool Position. YAY! Banan fortfarande helt ok! Killarna gjorde bra jobb. Marcus tyckte det var lite lurigt, men kämpade på.

Heat 2, nu snackar vi. Geggamoja, halt som tusan, otroligt svårt, på gränsen till omöjligt. Marcus iväg bland de sista i starten. Svårt läge. Gerhardsson och Edberg klarade utmaningen riktigt bra. Gredinger hade det mycket svårare på sin 125:a. Kunde inte ens fota då det regnade så mycket, rädd att kameran skulle krascha. Men hjälmen efteråt såg ut så här:)

Heat 3, regnet slutat, solen tittar fram och banan hade tom torkat upp lite. Marcus taggar till för att göra ett bra avslut. Tim och Marcus går och kikar på lite spår. Tim peppar Marcus. Magnus coacher laget,

Starten går. Marcus är iväg typ sist, förutom 3 förare som startkraschat. Den ena är Gerhardsson, tack o lov hoppar han upp och kör iväg, tyvärr absolut SIST. Men Mr Gerhardsson gör en sjukt bra körning och kör upp sig rejält. Ofattbart bra. Marcus sliter på bra och kör också upp sig, slutar på en 19:e plats. Det är ändå bra i en blandklass med 250 och 450. Han borde vara en av de bättre 125:orna.

Tim kommer iväg bra, han kör upp sig till en 2:a plats och jagar ledaren, norrmannen på en 450cc, det blir en tuff uppgift då Edberg kör 250cc. Han gör ändå en sjukt bra körning. Heat 3 var otroligt underhållande, alla 3 gjorde grymma körning. Heja Team Sweden. Totalt slutar Openklassen på andra plats, endast 7 poäng efter Norge som vinner. Det är ändå bra tycker vi. Prisceremonin börjar kl 18:00 söndag kväll. Många svenskar på podiet. Vi är så himla bra. Heja Sverige!!

Vi packar ihop och taggar för att köra hela vägen hem, i ett svep. Det är så lerigt i depån så vi blir bogserade därifrån av en traktor, lixom det flesta andra. Tom bogsera ut alla från depån var tävlingsarrangören grymma på. Stort tack @mxavenir för en grymt bra genomförd tävling.

Blommor till MX Avenir från MX Avenir

Vi är hemma igen efter ett dygns körning Svettigt. Men så värt det. Känns otroligt fint att Marcus blev uttagen till Coupe De l’Avenir, tack SVEMO och Magnus Hultberg.

Vi hade en toppenhelg! NU börjar 250-livet. Stay tuned! Tack och hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *