SM-deltävling #7-2019 Final

Deltävling 7, SM-finalen gick av stapeln hos Tibro MK. En endagstävling där 50 poäng står på spel. Inför tävlingen ledde Marcus med 17 poäng. Så ganska bra läge. Men allt kan hända. Så inte ta ut nåt i förskott. Inte jinxa. Vara neutral. Hålla ihop sista tävlingen. Otroligt spännande. Än spännande eftersom han inte kunnat träna vare sig mx eller fys sedan han blev sjuk i Borås. Ingen träning på 2 veckor och inte helt hundra lördag morgon heller. Men Marcus är en klok ung man:- ”Jag gör mitt bästa, så får vi se hur långt det räcker!” Precis så. Mer än så kan man inte göra.

Kl 06:30 gör Marcus som vanligt tar en uppvärmnnigstur runt banan. Det är kylslaget, 7 grader. Han konstaterar att banan är väldigt mycket annorlunda än den brukar vara. ”-Så detta blir kul, kändes ok med förkylningen också!”. Bra bra bra.

Fria träningen börjar kl 8:20. Vi rullar ned till waiting zone,

Marcus värmer upp lite. Det är kylslaget, bäst att hålla sig varm. De drar i väg.

Jag går runt banan under träningen och fotar lite. Ser att vi har supporter uppe redan och står och tittar:) Starkt denna tidiga morgon.

Heat 1, Nu gäller det. Detta heat är mycket viktig för resten av dagen. Som ledare i totalen får Marcus välja startgrind som nr 1. Trevligt. Han väljer en grind direkt vänster om mitten. Sparkar noggrant sitt spår.

Sätter sig på hojen, fokuserar – in i bubblan. Rullar fram, linar upp.

Grinden faller och han får ett bra släpp, gör bra växlingar och är iväg som 3:a men tar sig upp i ledning genom smarta spårval, Sjukt bra! Marcus ligger sedan i ledning ett antal varv.

Väljer efter ett antal varv fel alternativspår, Pålsson #568 kan då gå om då han får det snabbare spåret. Marcus ligger hack i häl, men kommer ut i ”det lösa” tappar framhjulet, vurpa, är snabbt uppe men tappar några placeringar, kör upp sig till 3:a där ligger han sedan bekvämt hela vägen in i mål.

Snyggt snyggt snyggt ? Bra slagläge till heat 2 nu.

Dags för årets sista SM-heat. Marcus rullar fram till waiting zone.

Sparkar spår. Samma procedur, noggrant förberedelse. Samtalar lite med total 2:an, grymma normannen Casper Olsen #425 som har samma tränare som Marcus hade tidigare på skolan, Espen Blikstad. Så han har två adepter i ledning i U17. Ganska starkt.

Snackar lite taktik med mx-kompisen Elix. Går in i fokus.

Linar upp. Grinden faller och Marcus får ett grymt bra släpp, gör bra växlingar, tar STARTEN!! HOLESHOT. YAY!

Håller ledning ett antal varv.

Tills 2:an kör undan framhjulet för honom. Jag såg det ej, men många andra såg det och berättade. Marcus går omkull. Tappar många placeringar men han vet att det räcker med en 16:e plats för att vinna SM-GULD, så han kör säkert och smart in i mål som 7:a.

Direkt efter mål, kommer kompisarna rusandes för att gratulera. Marcus blir nedsprutad med bubbel och får en vinnar-tröja som killarna tryckt upp! Alltså, vi var många som hade tårar i ögonen vid denna scen. Vilket gäng, vilka underbara kompisar. Kommer separat inlägg med massa fina bilder om detta senare i veckan, håll utkik på bloggen.

Totalt för dagen blir han 4:a men totalt för året: SVENSK MÄSTARE ? Det är prisutdelning för dagen, då får Marcus ta emot HOLE SHOT pris, blir intervjuad av bästa Fredd. Får pris från Allansson, SVEMO rep.

Publiken skriker och applåderar av glädje. Underbart. Vi tar en bild på pallen innan vi går tillbaka till husbilen.

#mxgym

Vi är nöjda och otroligt glada. Många kramar och grattisar på vägen.

Bla av Marcus fd tränare på skolan, Espen Blikstad (han blev head-huntad till Norska landslaget). Han säger: ”-Vad var det jag sade?”. När Marcus började på mx gymnasiet, sade han till Marcus (och oss): ”-Du blir svensk mästare i U17 2019”. Tänk så rätt han hade. Han gick från tränare på mx gym, till förmån till Norska landslaget där han tränat bla Casper Olsen som blev total tvåa. Starkt jobbat Espen. Nr 1 och nr 2 i U17 2019. Ingen dålig tränar-record.

KL 17:00 är det prisutdelning för totalen. Stort Grattis till er alla på pallen. Otrolig bragd. U17 125cc klassen är rejält tuff. Ni är alla grymma.

Nr 2 Casper Olsen, Nr 1 Marcus Gredinger, Nr 3 Max Pålsson

Vi sprutar konfetti, som vinden fångar så det når aldrig Marcus *ler.

Vi tackar MK Tibro för bra genomförd tävling. Tack Kumlins https://www.kumlinsuspension.se/ för support. Tack Jimmy, PowerByJJ för grattis på plats. Sjukt bra motor, holeshot i årets sista SM-heat ?? magiskt team Marcus och hojen ? Tack BÄST Fredd, https://www.skilledfanatics.com/ du är vår idol. Du gör alla tävlingar så spännande med dina referat.

Tack alla andra som kom och hejade på Marcus. Tack underbara Floria som tryckt tröja (inlägg om det kommer) och som ”talat alla 08:or till rätta”: ”-släpp förbi Marcus om det behövs”. Det berättade Mamma Moen för mig. Och killarna var helt med på det:) Grymt att tre lärare från skolan kom: Linda, ansvarig för ekonomiprogrammet, Sophia Marcus mentor- & svenskalärare samt Marcus matte- & naturlärare Helen. Verkligen otroligt roligt. Marcus hade tre Vaxholmskompisar som kom till Tibro för att heja, Elias, Oskar & Erik. väldigt kul! Moster/faster och kusiner var också på plats. Sysslingen Filip + Micke och Sabina. & Sofia. Syrran Alexandra & pojkvän Kevin. Självklart morfar och Ingrid också. Som också ordnat en vinnar-tröja. Tänk vad många som trott på Marcus och förberett firande och vinnar-tröjor (inlägg kommer om det).

Vilken helg! Magisk ❤️ Vi njuter, njuter och njuter ❤️ hörs snart igen ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *