SM-deltävling #6-2019

Borås ja. En grusbana, lurig med hårda spår, sten och berg som dyker fram lite här och där. Där kördes deltävling 6 i helgen. Vilken helg sen. FMCK Borås tog emot oss på ypperligt vis och fick en perfekt depåplats. 

Lördag morgon, kl 8:00 börjar träning och tidskval (15 min träning+15 min tidskval). Marcus grupp är först ut på banan, den är slät. Det går fort.

Det är inte så många förare på banan, färre än 20 st, men många snabba. Tidskvalet är igång. Det går undan. Marcus sätter 5:e tid. Inte helt nöjd.

Kval är kval och race är race. Nu får vi vänta till kl 15:10 till race. Under tiden är det tvätt och service av både hoj och chaufför.

Marcus väljer grind som nr 10 idag. Tim och Marcus diskuterar taktik.

Väljer och sparkar spår. Ut på sighting lap. Marcus ser taggad ut….

Foto: @mxcarro

De linar upp på grind. Marcus är koncentrerad och noggrann. Grinden faller och Marcus får ett perfekt släpp, gör perfekta växlingar. Gör en HOLESHOT. YAY!! Se starten här: https://www.facebook.com/monica.gredinger/videos/10157823456503463/


Verkligen en skön känsla att ta starten, bästa starten på ett heat.


Bakom honom krigar de på för att jaga ikapp Marcus, de håller ett högt tempo. Pålsson #568 knappar in på Marcus och lyckas ta sig förbi under varv 7. Olsen #425 jagar också och Varg #414 jagar honom.

Marcus kör snävt och smart och lyckas hålla Olsen #425 bakom sig. Ingen lätt uppgift, han är snabb. Men Marcus lyckas och går i mål som nr 2:a och tar med sig 22 poäng och samt en HOLESHOT-plakett som delas ut av Fredd samt får ge en intervju om detsamma direkt efter målgång. Snyggt!

Så bra motocross de bjöd på U17 klassen, Jonas Hagren, journalist och ägare av Race Magazine http://www.racemagazine.se/ skrockar: ”Vilket race, så rolig underhållnig”.

Kan bara hålla med. På tok för spännande. Nu vila. Till i morgon. Tack o lov. Vi fick en mysig em och kväll. Tack alla inblandade. God natt!

Söndag. Vaknade vid 03-tiden av att det regnade ”cats n dogs”, spöregn. Lät som att taket skulle komma in på husbilen av trycket. Blir mudd race, tänker jag. Vi stiger upp vid 7:00, Uffe och Marcus går ut och tittar på banan. Hur ser det ut efter allt regnande??
Jodå, det är lerigt och blött. En del av förarna står över den fria träningen, men Marcus ska köra. Kolla lines och sten. Till träningen väljer vi tränings-biken för att inte riskera tävlings-hojen i allt det blöta.

Han drar några varv på banan innan han känner sig klar. Jag fångar en glad flaggvakt, trots vädret är humöret på topp. Underbart!

Nu har vi ett par timmar drygt på oss att ladda om samt titta på lite av de övriga klasserna. Det hinner även regna lite till innan det är dags för race 2. Rullar fram och ställer upp i waiting zone, där står det 24MX https://www.24mx.se/ uppställda, snyggt FMKC Borås att ni håller oss torra.

Marcus väljer grind som nr 2 nu, sparkar spår. Noggrant. Rullar ut på sighting lap. Starten går. Marcus är med helt ok.

Han varvar som 5:a kör snabbt och smart och är snart uppe på 3:e plats. Där ligger han sedan resten av racet i ett bra, säkert tempo. Tar inga risker. Håller Snabba Högberg #294 bakom sig.

Marcus slutar för dagen på samma poäng som 2:an men blir totolt 3:a. Precis som förra SM:et. Stabilt. Bra. Bra.

Direkt efter är det prisutdelning och intervju. Då förstår jag plötsligt att han är krasslig. Vilket han inte berättat av rädsla för att mamman skulle ge startförbud..smart unge…

Grattis till alla på prispallen för härlig racing i helgen!

Vi är nöjda med helgen, en holeshot, en totalt 3:e plats i denna SM-deltävling samt behåller redplate. Det är ändå grymt bra.

Vi tackar Kumlin Suspension https://www.kumlinsuspension.se/ för support och snabb insats när vi väl behövde det i helgen, Bengt, du är en pärla. Vi tackar Jimmy på PowerByJJ för snabb och stark motor. Forsell Motor https://www.forsellmotor.se/, tack för att ni är vår grymma samarbetspartner och att ni supportar oss stort. Tack också till G Björkmans Åkeri, MW Legal http://mwlegal.se/, HR Hagman Invest, Arlanda Invest och Roslagsfrakt. Tack Tomas på Husqvarna Scandinavia för support. Vi tackar även OC1 för att ni väljer att gå in och sponsra oss på tvättmedel, väldigt passande i helgen. Kommer ett separat inlägg om det – håll utkik. Tack Marcus crosskompisar från mx gym, ni äger. Tack till tränare på skolan o övriga, ingen nämd ingen glömd. Tack @MxCarro för grymma bilder. Tack Jonas Hagren, Race Magazine http://www.racemagazine.se/ för dina historier och goda humör. Till tillför verkligen till oss alla i depån. Tack speaker Fredd, Skilled Fanatics (https://www.skilledfanatics.com/) och side kick´s för grymt snack, analyser och intervjuer. Tack Borås för bra tävling. Tack familj och vänner för alla distans-hejar-rop! Hörs snart igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *