MXGP Uddevalla

MXGP i Uddevalla, vilken helg! Motocross när det är som bäst. Publiken hejade intensivt på alla svenskar. Speaker-trion var magiskt bra. ALLA var där och allt hände. JAS, vädret, maten, utställarna, autotgrafskrivning, podcastinspelning, liveband osv. Så otroligt roligt.

Vi rullade in i depån på fredag morgon. Då var det ganska blött och lerigt. Vi stod lite off men där var det ändå ganska torrt och bra.

Denna helg var vi inbjudna att stå i Husqvarna Scandinavia tältet med Jönsson, Varg och Bengtsson så fredag dag ägnade vi oss åt att bygga tält och installera oss där. Det gick fint.

Lördag morgon, träning kl 9:00. Innan träning rullar vi ned till tältet efter sedvanlig uppvärmning och frukost. Mr Kumlin kom förbi och hjälpte till med inställningar. Fint med finetuning. Tack!

Sedan rullar vi ned till bandepå och start.

Marcus trycker inte på nåt speciellt och blir därför förvånad över 13:e tid i sin grupp. Trots den tidiga stunden var det många som kommit för att titta, berget fylldes på mer och mer under lördagen och än mer under söndagen.

Tidskvalet började sedan kl 10:20, så det var i princip bara att byta kläder, äta nåt litet och ut igen. Kvalet går sådär. Marcus lyckades inte hitta någon lucka mellan alla gulflaggor. Banan var tuff. Vi vinkar in honom, Magnus coachar. Ut igen.

Tack och lov räddade ett halvdant varv honom vidare till finalerna (17:e tid). Svettigt värre. Alla förare i Husqvarna tältet är inkvlade. Glad stäming i tältet!!

Kl 13:45 är det dags igen, race 1. Marcus kör ned till bandepån, vi kommer efter.

Tränar-Brian är där och peppar och coachar.

Marcus gör en helt okej start. Ligger på poängplats och jagar för omkörning av en lite grupp framför honom.

Tyvärr ”tappar han framhjulet” i bandepåkurvan och tappar placeringar istället. Upp och iväg, det tar honom några varv att komma in i flytet igen, men han hittar fin körning till slut och lyckas avsluta med bra varv, tar sig in som 23:a.

Inte vad han hade tänkt. Så ganska besviken direkt efter, han ville mer….

Det är hårt jobb att vara elitidrottare, bara att ladda om för race 2 i morgon. Vi har en hård vurpa i tältet som gör det lite oroligt för oss och alla andra, det visar sig att det är helt ok med honom, tack o lov. För de övriga två i tältet har det gått jättebra så nu kan vi alla slappna av och ha skönt häng, bra mat på kvällen och bra med mat innan hopp i säng.

Söndag: Race 2 kl 9:45. Uffe rullar ned med en hoj till Husqvarnatältet. Marcus rullar efter strax därpå. Marcus är taggad. De släpper ut förarna på fri träning, Marcus kör 3 varv innan han kommer in. Det är en paus här. Tränar-Brian kommer förbi och peppar och coachar lite. Dags att lämna för oss. Marcus rullar fram, startern går. Inte så bra släpp men ok, tyvärr krokar 2 förare ihop framför Marcus, så Marcus blir hindrad och kommer iväg som 3:e förare från slutet. TUNGT. När han väl får upp farten har alla kommit iväg en bra bit. Det går fort där framme. Så det är en låångt fram.

Marcus ser inget heller, så måste in i bandepån och byta glasögon. Ut igen. Nu är han nästan sist, så han rullar igenom loppet och njuter lite på banan framför hela härliga motocross-Sverige. Vilken stämning, vilket publik. Magiska speakers, magisk motocross. ALLT var grymt! Tack BMK Uddervalla, MXGP och Youth Stream för en fantastisk helg.

Ett stort TACK till Thomas, Husqvarna Scandinavia att du tog med oss i tältet, så kul för oss att hänga med er. TACK familjen Jönsson för gästvänlighet och tack även till familjen Bengtsson och Varg. Tack också till sponsorer som hjälper Marcus på vägen.

Tack till familjen som var på plats, syrran, Sylvia, moster, morfar & kusiner.

Over and out.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *