SM-deltävling #5-2019

I helgen var vi i Årsunda och körde SM deltävling 5. Inför helgen hade metrologerna (vi bevakade alla väder-sighter) förvarnat om stora mängder regn. ”-Som alltid, det regnar alltid i Årsunda”, säger Marcus och Uffe. När vi anlände banan sa arrangören samma, de hade nästan gett upp på fredag kväll pga regnmängden. Tack och lov, så blev verkligheten mycket bättre. Lördag knappt nåt regn och söndag blev det skurar men inte ihållande. Banan var mycket svår i helgen. Det krävdes skills att klara helgens övning.

Lördag: upp tidigt för uppvärmning och koll av banan innan träning och tidskval (start kl 8:00). ”Banan är lite fuktig men mycket bättre än jag trott”, sa Marcus när han kom åter för frukost. Bra. Bra med bra känsla. Ut på 15 min träning men direkt följt av 15 min tidskval. Först startträning.

De kändes bra. Marcus satte 3:e tid i tidskvalet.

Vila nu till Kl 15:10 då Heat 1 går. Marcus äter och vilar innan han går ut och tittar banan. Till heatet kommer syrran Alexandra, Kusin Dennis+Sofia, moster Susanne var på plats redan igår. Mange + kompis kommer också för att se Marcus. Kul med supporter på plats.

Marcus går in i fokus.

Dags att gå till waiting zone, det duggregnar. Röda kläder. Röd plåt. Stiligt.

Marcus väljer grind 8. Grinden faller, Marcus har bra släpp missar lite på växlingen, kommer efter men lyckas tråckla sig fram till en 5:e plats efter de två första kurvorna.

Täten sticker, det går oerhört snabbt. Han hänger på, lyckas ta sig upp till 3:e platsen på varv 3. Där ligger Marcus i stabil och tryggt körning tills det är dags att börja varva. Vid ett tillfälle blir han avtryckt av varva bland kablar och rör, han var väldigt nära på att krasha, tack o lov redde han upp situationen och kunde köra in i mål som nr 3. Svettigt, bra jobbat Marcus!!

Efteråt, var det fler som kom fram och sa: ”-Vad illa det höll på att gå, varvarna satte av dig…de måste blå-flagga bättre så förarna förstår att de måste hålla sitt spår”. Tur att allt gick vägen, varvarna menar ju förstås inte att göra så här, men det blir lite sketchy när de möts på banan i så olika hastigheter. Nu tar vi vila. Skönt. På kvällen går jag till ladan och tittar på uppträdande med Robin Bengtsson, som kört cross, och som är här och spelar. Hade trevligt sällskap när vi satt och lyssnade. Killarna tog också varsin kvällsrunda i depån innan läggdags.

Söndag: Fri tärning kl 9:30 efter sedvanlig uppvärmning. Arrangören hade slätat uppgångar och fixat till några farligheter. Marcus tyckte det såg helt ok ut. 15 min träning använde han till att se igenom banan. Bra bra!

Efteråt mat, titta på kompisarna som kör MX1 och MX2.

Lunchvilan var det dags för en happening, kändis/Team-race, vi går och titar på det. Kul inslag. Extra kul att speaker Fredd refererar under körning. Han är FÖR bra. Max Erlandssons #122 har lånat ut sin hoj och kläder till pappa Patrik som är teamchef. Han lyckas köra in på 2:a plats , bravo! Sångaren Robin Bengtsson kör in efter det någon gång. Det var ett roligt inslag, Vi hejar och apploderar förstås.

Supporterna Faster Sylvia, Angelica, Moster Susanne, Dennis och Sofia ansluter <3 Kl 13:35. race 2. Tjejheatet innan blir rödflaggad så det blir 30 min fördröjning. Vi rullar till sist fram. Det regnar. Det är fokus i waiting zone.

De får rulla ut på sighting lap. Marcus väljer som nr 3 nu. Tar samma spår, nr 8. Grinden faller, bra släpp, bra växling, är 4:a i startkurvan, lyckas ta en placering i nästa kurva och drar ut på rakan som 3:a. Marcus vill om 2:an. Han lägger sig i rygg och jagar öppningar för att kunna göra omkörning. Det är svårt. Det går fort.

Han jobbar aktivt, letar spår, alternativa vägar för att ta sig förbi.

Marcus har självklart förare i ryggen, han håller koll. Men fokus ligger främst framåt.

Han jobbar på. Det är tufft, lyckas nästan vid ett par tre tillfällen, men nej.

Efter ca 7 varav tappar han den riktiga kontakten med 2:an men kör fortfarande säkert och stabilt de sista varven in på en 3:e plats.

Marcus slutar för dagen på 3:e plats totalt med samma poäng som 2:an, som tar andraplatsen pga bättre placering i 1:a heatet. Marcus gör ytterligare en stabil körning = väldigt bra!! Direkt efter målgång blir det prisutdelning och sedvanlig intervju av bästa speakern Fredd

#981 Vettik, Nr 2; #414 Varg Nr 3; #727 Gredinger Grattis alla tre till väldigt fina körningar. Denna bana krävde sin chaufför och material.

När vi åker hemåt så är vi nöjda. Så skönt med ytterligare en bra helg. Fortsatt ledare i SM och därmed får han köra med Red Plate i nästa SM-tävling i Borås. Det är bra. Mycket bra.

Notera helgens granne i bakgrunden, legenden, myten, speakern -> Fredd #345

Vi tackar alla våra sponsorer som hjälper på vägen. TACK, till er som varit med oss så länge, Forsell Motor, PowerBYJJ, G Björkmans Åkeri & NB Gummi. Vi tackar nytillkomna HR Invest, MW Legal, Arlanda Invest AB och Roslagsfrakt. Vi tackar Husqvarna Scandinavia för intresse och support. Vi tackar Kumlin Suspension som är på plats och supportar starkt. Vi tackar framtida sponsorer som är på väg in. Det är en skön känsla att vi växer och blir fler.

Självklart tackar vi vår familj och alla supporters. Det hejas på plats och runt om i landet. Det kommer bilder och snaps från er. Det är så så kul att ni hör av er.

Farbror Kristoffer och kusinerna Bianca & Igor <3

Vi kör för fler. Kungligt. Over and out

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *