Junior VM 🇼đŸ‡č

Junior VM-vilket Àventyr. Blir svÄrt att summera detta. SÄ mÄnga intryck, glÀdje, hopp och besvikelse mm under JVM-helgen. NÄvÀl, jag försöker. Vi rullade hemifrÄn onsdagen och landade i Arco di Trento torsdag kvÀll. Hade tur och fick komma in i depÄn i princip direkt. DÀr byggde vi ett svensklÀger som fylldes pÄ vart efter som svenskarna rullade in. Alla svenskar samlade. SÄ ROLIGT! TvÄ representanter med frÄn SVEMO ocksÄ, Mats Berglund (coach) och Magnus Markenfelt (ledare). Fint att ha dem med.

Fredag: En spĂ€nnande dag framför oss. Vi anmĂ€ler oss. Besiktigar. Gör det vanliga. GĂ„r banan. Äter, fikar. Promenerar. HĂ€nger. PĂ„ eftermiddagen fĂ„r jag Ă„ka med Mamma Isaksson och handla lite. Älskar att handla i smĂ„ gulliga utlĂ€ndska mataffĂ€rer. Stora ocksĂ„ iofs:) SĂ„ roligt med alla olika produkter, frukt och grönt som gĂ„r att hitta/köpa. NÄr vi kommer tillbaka lyckas vi hitta en parkering bland vinrankorna. Isaksson parkerar snyggt i det trĂ„nga utrymmet.

Senare pÄ fredagen arrangerar SVEMO ett gruppfoto samt individuella foton. Bara det ett minne. Alla dessa fina gossar som utgör #teamSweden.

Efter det, invigning. Alla nationer blir presenterade och gÄr upp pÄ scen, ett lag i sÀnder. SÄ mÀktigt, nÀstan svÄrt att ta in. Omöjligt att ÄterberÀtta.

Sist, alla nationer upp pÄ bild, svenskarna tar första parkett:)

Efter invigningscermoni gÄr förarna, Team Sweden, banan gemensamt.

Medan resten, supporters, syskon mfl gÄr till vÄrt lÀger. Under kvÀllen dyker Àven morfar Gunder, Sylvia och Ingrid upp. Vi gÄr runt och kikar lite, de avslutar med lite att dricka innan hemgÄng.

Vi avslutar kvÀllen med lite hÀng i depÄn med övriga, en skön kvÀll. Dagen före kvaldagen.

Lördag: Morgon, Marcus tar en lugn löparrunda runt banan, i bergen, till Pavarottis Nessun Dorma ljuva toner högt ur högtalarna. Jag ryser bara jag tÀnker pÄ det. SÄdan WOW-faktor. Lyssna och se, klicka pÄ lÀnken nedan:

https://www.facebook.com/monica.gredinger/videos/10157722405498463/

Frukost, dags för trÀning. DÄ kommer morfar, Ingrid och Sylvia ocksÄ. Bra. Alla samlade.

Sylvia och Ingrid pÄ plats, Àven Morfar men han Àr utanför bild.

Marcus rullar ut pÄ trÀningen. Den kÀnns sÄdÀr. Oklart varför, flyte infanns sig inte riktigt. Ibland Àr det bara sÄ.

Direkt efter trÀning, in och tvÀtta. I Sverige-bÄset, sÄ trevligt!

Sen blir det att vÀnta tills det Àr dags för tidskval. I hela, sju (7) timmar (!!)VÀldigt lÀnge att gÄ och vÀnta pÄ 35-minuters tidskval. Fram emot dagen blir det riktigt varmt. SvÄrt att hÄlla sig sval, inte koka över. Marcus hÄller sig inne i husbilen mest hela tiden. SÄ Àr det dags. Stundens sanning. Kvala in eller inte. Marcus kör kvalgrupp 2, givetvis den tuffaste har vi sett pÄ trÀningstiderna. Men det Àr bara ut och göra sitt bÀsta. Och lite till. Vi rullar ned till waiting zone, sedan slÀpper de ut förarna.

Marcus gör sitt bĂ€sta. Hittar inte tillfĂ€lle för ett helt grymt varv. Antingen gör han eget misstag eller hamnar bakom nĂ„gon lĂ„ngsammare (notera att den som Ă€r kanske 0,1-1,0 sekund lĂ„ngsammare per varv (1,8 km) vilket gör att det Ă€r otroligt svĂ„rt att komma om den ”lĂ„ngsammare”. De kör ju nĂ€stan lika snabbt. Men Ă€ndĂ„ inte. MĂ„lflaggan faller, kvalet Ă€r över. Marcus tid Ă€r 0,2 sekunder för lĂ„ngsamt för att kvala in. 0,2 sekunder!!?? Galet tight. Men nĂ€r vĂ€rldens bĂ€sta förare kör, dĂ„ Ă€r det sĂ„ det Ă€r. Tight. Tufft.

En chans kvar, att ladda om till. Om en timme, sista chansen. Vi gör vad vi kan för att svalka av Marcus, fixa till hojen och rulla ned för start. Ett heat om 10 minuter + 2 varv. GÀller att vara med i starten, annars blir det svÄrt. Film pÄ starten ser du genom att klicka hÀr:

https://www.facebook.com/monica.gredinger/videos/10157722510023463/

Marcus var med halvbra i starten, övre delen i fĂ€ltet i alla fall. Det Ă€r trĂ„ngt, han tappar framhjulet och trillar och kommer upp, ivĂ€g sist! DĂ„ Ă€r det kort om tid, 10 min + 2 varv. Det gĂ„r inte att nĂ„ tĂ€ten och en av de 4 hett Ă„trĂ„vĂ€rda platserna in till finalen i morgon. Även om tĂ€ten kör lĂ„ngsammare Ă€n vad Marcus gjorde i kvalet sĂ„ Ă€r det kört. SĂ„ sjukt konstigt att kĂ€nna att OM, OM Marcus kommit ivĂ€g lite bĂ€ttre i starten, dĂ„ kanske han inte trillat, hade han varit med till finalerna. Ja, ni förstĂ„r hur jag kĂ€nner. Mamman. Men sĂ„ blir det inte. JVM Ă€r över, tĂ€vlingsmĂ€ssigt för oss. Besvikelsen ligger tung över Marcus direkt efter och i mĂ„nga timmar. Det som inte fick hĂ€nda hĂ€nde. Han vet, i varje ben i sin kropp, att han hade dĂ€r att göra. Men han fick inte till det. ”En dĂ„lig dag pĂ„ jobbet”. SĂ„ Ă€r det. Vi Ă€r ledsna för Marcus skull och han hĂ€nger med huvudet ett tag. Deppar. Sedan nya tag. Vi Ă€r HÄR. Marcus var uttagen. Och vi har en sjukt bra dag i morgon kvar, att heja pĂ„ de övriga som kvalade in!! Semb (+kusse) peppar Marcus att följa med pĂ„ en cykeltur. Skönt att trampa ur huvudet och kroppen. Cykelturen gick bra, denna gĂ„ng:) Och vi, fixar med mat och har en mycket trevlig kvĂ€ll innan vi hoppar utmattade i sĂ€ng. Over and out.

Söndag: Vi sover ut. Lagom för att hinna ut och titta pÄ finalens invigning. Hela Team Sweden stÀller upp pÄ startgrinden.

Sedan gÄr vÄr dag till att heja och titta pÄ de svenskar som kör. Vi Àr stolta att vara svensk bland alla nationer. Morfar, Ingrid och Sylvia kommer ocksÄ och hejar. Det Àr enormt varmt idag. BÄde publik och supporter fÄr dricka rejÀlt med vatten för att klara av dagen. Vi hejar och hejar.

TyvÀrr fÄngade jag inte nÄgra bra bilder att dela med mig av. SvÄrfotad bana. NÀr vi hejat klart packar vi ihop och rullar ivÀg. Vi stannar vi första pizzastÀllet, mÄste ju fÄ en Italiensk Pizza snabbt, vi Àr hungriga.

Gott som tusan, familjen Alm hade samma tanke sÄ vi fick trevlig sÀllskap. Sedan rullar vi vidare genom vackra Italien mot nÄgra vÀlförtjÀnta semesterdagar innan hemfÀrd till Sverige. Skönt.

En helg att minnas. Det vill jag lova. Nu tar vi med lÀrdom och trÀnar vidare. Tack för oss. Tack för alla hejarop. Tack SVEMO för chansen. Tack Mats för fint ledarskap och coaching. Tack Husqvarna för samarbete. Tack sponsorer som hjÀlper Marcus i resan mot/i toppen. Hej sÄ lÀnge.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *