Junior VM ??

Junior VM-vilket äventyr. Blir svårt att summera detta. Så många intryck, glädje, hopp och besvikelse mm under JVM-helgen. Nåväl, jag försöker. Vi rullade hemifrån onsdagen och landade i Arco di Trento torsdag kväll. Hade tur och fick komma in i depån i princip direkt. Där byggde vi ett svenskläger som fylldes på vart efter som svenskarna rullade in. Alla svenskar samlade. Så ROLIGT! Två representanter med från SVEMO också, Mats Berglund (coach) och Magnus Markenfelt (ledare). Fint att ha dem med.

Fredag: En spännande dag framför oss. Vi anmäler oss. Besiktigar. Gör det vanliga. Går banan. Äter, fikar. Promenerar. Hänger. På eftermiddagen får jag åka med Mamma Isaksson och handla lite. Älskar att handla i små gulliga utländska mataffärer. Stora också iofs:) Så roligt med alla olika produkter, frukt och grönt som går att hitta/köpa. NÄr vi kommer tillbaka lyckas vi hitta en parkering bland vinrankorna. Isaksson parkerar snyggt i det trånga utrymmet.

Senare på fredagen arrangerar SVEMO ett gruppfoto samt individuella foton. Bara det ett minne. Alla dessa fina gossar som utgör #teamSweden.

Efter det, invigning. Alla nationer blir presenterade och går upp på scen, ett lag i sänder. Så mäktigt, nästan svårt att ta in. Omöjligt att återberätta.

Sist, alla nationer upp på bild, svenskarna tar första parkett:)

Efter invigningscermoni går förarna, Team Sweden, banan gemensamt.

Medan resten, supporters, syskon mfl går till vårt läger. Under kvällen dyker även morfar Gunder, Sylvia och Ingrid upp. Vi går runt och kikar lite, de avslutar med lite att dricka innan hemgång.

Vi avslutar kvällen med lite häng i depån med övriga, en skön kväll. Dagen före kvaldagen.

Lördag: Morgon, Marcus tar en lugn löparrunda runt banan, i bergen, till Pavarottis Nessun Dorma ljuva toner högt ur högtalarna. Jag ryser bara jag tänker på det. Sådan WOW-faktor. Lyssna och se, klicka på länken nedan:

https://www.facebook.com/monica.gredinger/videos/10157722405498463/

Frukost, dags för träning. Då kommer morfar, Ingrid och Sylvia också. Bra. Alla samlade.

Sylvia och Ingrid på plats, även Morfar men han är utanför bild.

Marcus rullar ut på träningen. Den känns sådär. Oklart varför, flyte infanns sig inte riktigt. Ibland är det bara så.

Direkt efter träning, in och tvätta. I Sverige-båset, så trevligt!

Sen blir det att vänta tills det är dags för tidskval. I hela, sju (7) timmar (!!)Väldigt länge att gå och vänta på 35-minuters tidskval. Fram emot dagen blir det riktigt varmt. Svårt att hålla sig sval, inte koka över. Marcus håller sig inne i husbilen mest hela tiden. Så är det dags. Stundens sanning. Kvala in eller inte. Marcus kör kvalgrupp 2, givetvis den tuffaste har vi sett på träningstiderna. Men det är bara ut och göra sitt bästa. Och lite till. Vi rullar ned till waiting zone, sedan släpper de ut förarna.

Marcus gör sitt bästa. Hittar inte tillfälle för ett helt grymt varv. Antingen gör han eget misstag eller hamnar bakom någon långsammare (notera att den som är kanske 0,1-1,0 sekund långsammare per varv (1,8 km) vilket gör att det är otroligt svårt att komma om den ”långsammare”. De kör ju nästan lika snabbt. Men ändå inte. Målflaggan faller, kvalet är över. Marcus tid är 0,2 sekunder för långsamt för att kvala in. 0,2 sekunder!!?? Galet tight. Men när världens bästa förare kör, då är det så det är. Tight. Tufft.

En chans kvar, att ladda om till. Om en timme, sista chansen. Vi gör vad vi kan för att svalka av Marcus, fixa till hojen och rulla ned för start. Ett heat om 10 minuter + 2 varv. Gäller att vara med i starten, annars blir det svårt. Film på starten ser du genom att klicka här:

https://www.facebook.com/monica.gredinger/videos/10157722510023463/

Marcus var med halvbra i starten, övre delen i fältet i alla fall. Det är trångt, han tappar framhjulet och trillar och kommer upp, iväg sist! Då är det kort om tid, 10 min + 2 varv. Det går inte att nå täten och en av de 4 hett åtråvärda platserna in till finalen i morgon. Även om täten kör långsammare än vad Marcus gjorde i kvalet så är det kört. Så sjukt konstigt att känna att OM, OM Marcus kommit iväg lite bättre i starten, då kanske han inte trillat, hade han varit med till finalerna. Ja, ni förstår hur jag känner. Mamman. Men så blir det inte. JVM är över, tävlingsmässigt för oss. Besvikelsen ligger tung över Marcus direkt efter och i många timmar. Det som inte fick hända hände. Han vet, i varje ben i sin kropp, att han hade där att göra. Men han fick inte till det. ”En dålig dag på jobbet”. Så är det. Vi är ledsna för Marcus skull och han hänger med huvudet ett tag. Deppar. Sedan nya tag. Vi är HÄR. Marcus var uttagen. Och vi har en sjukt bra dag i morgon kvar, att heja på de övriga som kvalade in!! Semb (+kusse) peppar Marcus att följa med på en cykeltur. Skönt att trampa ur huvudet och kroppen. Cykelturen gick bra, denna gång:) Och vi, fixar med mat och har en mycket trevlig kväll innan vi hoppar utmattade i säng. Over and out.

Söndag: Vi sover ut. Lagom för att hinna ut och titta på finalens invigning. Hela Team Sweden ställer upp på startgrinden.

Sedan går vår dag till att heja och titta på de svenskar som kör. Vi är stolta att vara svensk bland alla nationer. Morfar, Ingrid och Sylvia kommer också och hejar. Det är enormt varmt idag. Både publik och supporter får dricka rejält med vatten för att klara av dagen. Vi hejar och hejar.

Tyvärr fångade jag inte några bra bilder att dela med mig av. Svårfotad bana. När vi hejat klart packar vi ihop och rullar iväg. Vi stannar vi första pizzastället, måste ju få en Italiensk Pizza snabbt, vi är hungriga.

Gott som tusan, familjen Alm hade samma tanke så vi fick trevlig sällskap. Sedan rullar vi vidare genom vackra Italien mot några välförtjänta semesterdagar innan hemfärd till Sverige. Skönt.

En helg att minnas. Det vill jag lova. Nu tar vi med lärdom och tränar vidare. Tack för oss. Tack för alla hejarop. Tack SVEMO för chansen. Tack Mats för fint ledarskap och coaching. Tack Husqvarna för samarbete. Tack sponsorer som hjälper Marcus i resan mot/i toppen. Hej så länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *