USM hos Uppsala MK

En tävling på hemmaplan. Nästan i alla fall, hårdbanan Uppsala ligger ca 9 mil från oss. Där hölls Ungdoms-SM i helgen. Deltävling 3, för Marcus årets första USM. På USM kör han i klassen MX2U19. En klass där du får vara upp till 19 år gammal, det är okej med 250cc också (Marcus kör 125cc).

Lördag börjar med träning direkt följt av tidskval.

Marcus sätter 4:e tid. Vilket innebär att får välja grind som nr 4 under helgen. Efter kvalet väntan tills det är dags för finalheat 1. Marcus väljer spår till vänster. Kommer iväg bra, som nr 2 efter #710 Filip Isaksson som sätter av i hög fart. Marcus jobbar på för att försöka komma ikapp. Sladdar omkull, upp igen. Nu som 6-7:a nåt.

Jobbar på bra och lyckas ta sig upp på en 2:a plats, nu ligger #294 Andre Högberg etta.

Marcus slutar 2:a efter en mycket stark körning. Kusin-ligan hejade så det stod härliga till under hela loppet.

Team 727: Bianca, Ella, Scott, Belle, Tuva och Igor

Söndag: Börjar med fri träning kl 9:50. Sovmorgon för oss på USM. Vädret är fint race-väder, sol med lite stackmoln och blåst.

Strax innan kl 14:00 drar det ihop sig och börjar regna. Som tur är har regnet blåst förbi kl 14:10 när det är dags för finalheat 2. Filip är coach hela dagen, han hänger med när Marcus preppar spår. MK Orions ordförande Strabbe kommer förbi och peppar.

Starten går och Marcus gör en bra start igen. Igen, iväg som nr 2. Denna gång efter #602 Boberg som kör mycket bra. Marcus jagar på och testar olika spår för att komma om. Till sist hittar han en möjlighet och gör en snygg omkörning.

Sedan kör han säkert och fint in i mål som nr 1. Totalt för dagen blir han #1.

GRATTIS!! Efter intervju står hejaklacken tålmodigt och väntar för att gratulera Marcus. Filip är först fram. Såklart!!

Så överst på pallen: #727 Marcus Gredinger, grattis även till 2:a platsen #294 Högberg och 3:e platsen #414 Varg. Snyggt kört!

Tack till våra sponsorer. Tack Uppsala MK för bra evenemang. Tack Isaksson för din hjälp. Tack Bellis Blommor för blommorna de står så fint här hemma. Tack för alla hejarop och gratulationer över Marcus prestationer.

När vi äntligen kör så nära hemma kommer våra nära och kära och tittar och hejar. Det är så ofantligt kul att ha med sig er, ”de våra” på banan. Vi har haft en magisk helg. Här följer bilder på vår hejaklack. Huller om buller från lördag och söndag. Tack alla <3 #weloveyou

Over and out// Team Gredinger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *