SM-deltävling #2-2019

I Linköping gick deltävling 2 av stapeln. Anläggningen är så fin och arrangemanget var bra. Allt flöt på och fungerade. Vädret något kallt, men det blev inget regn som prognosen sagt, overall, superbra. Vi kom ganska tidigt fredag em. Så lyxigt att, i lugn och ro, kunna anmäla, besiktiga och göra klart för lördagen. Dennis som skulle bo hos oss anlände strax senare och Marcus anlände lagom till middag. Det blev grillat. Gött.

Lördag morgon, Marcus tar sin vanliga uppvärmning innan frukost. Rätt kyligt ute. Träning & tidskval startar först 9:35 för Marcus i grupp 2. Återigen 15 min träning innan tidskvalet drar igång, 15 min, kort tid att sätta en tid. Marcus lyckades väldigt bra, snabbast i sin kvalgrupp. Han får välja grind som nr 2 i final 1 senare på dagen. Mycket bra. Efter träning lååååång väntan till första finalen kl 16:05. Många timmar att ”slå ihjäl” i en depå…anyway, det finns grym motocross att titta, måste ju heja på alla kompisar, samt många trevliga människor att hänga runt med.

Till slut, dags igen, Marcus några teststarter på gallret.

Rullar tillbaka till husbilen en stund innan det är dags. Final 1, Marcus kör till waiting zone tidigt för att kika lite på banan och U19 som kör precis innan U17. Sedan väntan i waiting zone innan sighting lap.

Casper Olsen, Oscar Roth och Marcus Gredinger

Marcus väljer spår 2, från innern. Starten går, han får ett otroligt bra släpp MEN får inte i nästa växel (splitter ny hoj, är visst lite tröga i början..) när det är dags att växla. Så kommer tyvärr inte iväg så bra som släppet var. Runt 6–7 någonting. Han Jobbar på med fullt fokus framåt täten.

Marcus lyckas köra upp sig till 2:a plats på några varv och närmar sig 1:an, norrmannen Casper Olsen #425, Marcus tappar framhjulet i en kurva, upp snabbt, kommer ur rytm men lyckas ändå bärga en 2:a plats. Skönt. Efteråt är Marcus inte helt nöjd med körningen, men placeringen är bra.

Dagens ”jobb” för Marcus gjord. Nu kan han hänga runt, titta på grym motocross och heja på sina mx gym kompisar som kör i övriga klasser. Nice. Uffe tvättar och servar innan vi grillar och äter middag. Söndag. Jogg, frukost, rulla ned till den fria träningen. Rullar några varv.

Banan något annorlunda. Vila. Vi går till banan, innan det är dags, för att titta på banan och U19, Ruth #432, kompis från mx gym, skall köra till sig ett wild card (det löste han fin-fint), vi hejar. Pappa Ruth coachar.

Så dags,final 2. Marcus väljer spår som nr 2 idag också. Blir andra spåret från vänster. Igen.

Sighting lap. De linar up. Starten går. Marcus får ett bra släpp. Ligger armbåge vid armbåge med Casper Olsen #425. STARTCRASH. Marcus faller. Åh nej. Flera inblandade. Upp och snabbt iväg…

Marcus lyckas ta sig förbi ett antal förare innan han passerar första varvningen som 19:e man. Kör om någon/några på varje varv,

jobbar sig uppåt mot täten 16:e, 14:e, 13:e, 12:e, 11:e, 10:e plats.

När han ligger 9:a då är det ganska tomt före honom, täten har hunnit iväg långt. Marcus kör smart och fort. Är snabbast på banan.

Uppgiften att nå täten blir för svår. Han kör in i mål som 9:a. Det är ändå mycket bra. Totalt för dagen blir Marcus 4:a, bara några poäng från pallen. DET är ändå bra. Grattis till er som lyckades nå pallen, fina körningar! Vi grattar även flera utav mx gym-kompisarna som lyckades bra. Många fina körningar i helgen. Å såklart, stort tack till dig bästa speaker. Fredde Flär. Du gör ett otroligt bra jobb, tävlingarna blir så spännande när du refererar ⭐️

Lägg märke till mål-kvinnan, en crossmamma ?

Tack Dennis och Sofia att ni kom och hejade. Tack Denka för att du skötte pit board. Å tack alla som hjälper oss. Hej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *