Sverige Cupen, Ripa

Första gången Marcus kör en Sverige Cupen, den var i helgen. Marcus kör i MX2, klassen för 250cc (+125cc). Han liftade med Elix från Tibro (GRATTIS TILL KÖRKORTET ELIX) till banan och vi, kom från Stockholm, sent på fredag kväll efter en del sittandes i köerna…. Klubben, SMK Kristianstad så hjälpsamma så vi blev insläppta trots att vi kom ned sent. Tack. Tack även team Ruth att Marcus fick hänga med er så sent. Lördag morgon, kallt som tusan. Minusgrader. KL 8 började träningen för grupp A, som Marcus var i.

Träning 15 minuter sedan direkt på det tidskval, 20 minuter.

Marcus sätter 7:e tid i tidskvalet. 18 går vidare så han är med. bra! Efter det är det en lång paus innan det är dags för finalheat 1. Starten går och Marcus kommer iväg sent, han varvar som 16:e förare. Han väldigt bra.

När han väl går i mål är han 5:a. Bra kört. Finalheat 2, igen, Marcus kommer iväg sent. Han varvar som 20:e man.

Slutar som 6:a. Totalt blir han 5:a.

Gunnar Pettersson & Uffe Gredinger

När vi packar ihop oss så kommer plötsligt min farbror, GP. Gunnar Pettersson. Han skall köra gubbacrossen på söndagen. Farbror är 66 år och är anmäld i den ”äldsta” klassen, 50+. Kan vara så att farbror GP är den ende som aldrig slutat köra motocross i Sverige? Han började vid 15-års ålder och nu är han 66 år. Galet många år på crossbanor. Kul att snicksnacka lite med dig GP. Kikade i resultatlistan för Gubbacrossen, han slutade 6:a i båda finalheaten. Det måste vara riktigt bra. Heja dig GP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *