EM i Kegums, Lettland

Stolpe ut, men superkul och lärorikt! Ja så sammanfattar vi årets EM tävling. Så fin anläggning. Marcus var salig: -Här skulle jag vilja vara och träna en hel helg, banan ser ju kanonfin ut. Love at first sight alltså:)

Vi kom med Tallink från Stockholm till Riga runt 11-tiden på fredagen. Från Riga till Kegums hade vi ca 5 mil att köra. Nära och bra. Incheckningen på banan gick snabbt och bra så vi hade en skön eftermiddag på banan och kunde anmäla oss, gå banan och suga in atmosfären i lugn och ro. Nice.

Lördag morgon skulle bli tidig så vi hoppade i säng i bra tid för att fånga god sömn. Våra tyska grannar hade mycket att diskutera, ja hela helgen faktiskt;) Lördag morgon anlände Ingrid och morfar Gunder, sååå kul att uppleva detta med dem.

Dags att rulla fram för 15 min träning direkt följt av 20 min tidskval. Marcus såg ut att hitta ett fint flyt, det såg fint ut (från mitt håll). Låg runt 15 tid. Vilket var precis på kvalgräns. De 15 första i respektive kvalheat gick direkt vidare på tid, resten får köra sista chansen. Marcus ville såklart kvala in på tid. Det var enormt spännande i bandepån vill jag lova. När det var 1-2 varv kvar så tappade Marcus ned till 17 tid. Detta innebar att det skulle bli sista chansen. Såå nära att kvala på tid… bara att ladda om till sista chansen nu. Marcus fick välja som nr 4 vid sista chansen. En bra startgrind mao. Det är en enormt känsla att gå vid gaten när alla förare är på plats. ENORMT Fokus.Starten går, Marcus får ett bra släpp men sedan sackar han efter övriga. Ur startböjen är han blande de 4 sista. Ojoj tänker jag. NU måste han KÄMPA om detta skall gå vägen…det gjorde han också. 18:e, 13:e, 8:e, 7:e och bara två varv kvar, gör en enkel omkörning till 6:e plats. Då hände det, den killen bestämde sig för att sätta av Marcus och körde på honom. Styret vek sig och Marcus kraschar. Medical team tar hand om Marcus de tar honom till Medical center. Vi hittar honom inte. Pappa Olsson kommer och tipsar mig om vart Medical center ligger. Vi springer dit. Där står han,: -Allt ok!! De ville x-raya men jag har sagt att jag är ok. SKÖNT SKÖNT SKÖNT, den känslan är obeskrivlig. Så då var den tävlingen över. Resten av helgen tittade och hejade vi på alla svenskar som kvalat in. Så stolta vi kan vara. Över vår Marcus som är så bra och över alla andra svenskar som är så grymma. HEJA MOTOCROSS-Sverige!!

Vi tackar givetvis Tallink för rabatten vi fick, snyggt att ni ville supporta en ung idrottare. TACK TACK!! Over and out

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *