Flygande start på SM

Årets första SM är avklarad. Vilken flygande start. Totalt 2:a. WOW!!Sandbanan Saxtorp i Landskrona bjöd upp till riktig fight. Ingen lätt bana att ta sig an. För Marcus rätt pirrigt. SM. OCH årets första tävling. Marcus har längtat till säsongstart så han var laddad till tusen. Men mycket att hålla ihop på kvaldagen. Körteknik. Hoj. Motor. Ork, fysiskt och psykiskt.

Vi landar in 00.15 till depå på natten till lördag. Klockan ringer 05.45 då träning och tidskval börjar redan kl 8.00. Tidig morgon för tonåring. Marcus hoppar upp relativt kvickt vid väckning. Ut på joggingtur för att starta kroppen och för att se en skymt av banan. Frukost. Byta om. Rulla ned till waitingzone.Sedan ut på 15 min träning innan de viktiga tidskvalet. Endast 15 min att sätta en bra tid för att direktkvalificera sig. Det går undan. Gäller att komma i racemode SNABBT. Innan tidskvalet startar kommer Marcus in i bandepån dricker vatten och snackar med coach pappa UffeSedan ut för att sätta ett snabbt varv. Marcus lyckades med 9:e tid. Inte helt nöjd efteråt då han kände att han inte fått ett ”rent” varv. ”-Men då kan jag ju trycka på mer i heatet sen, säger han. Bra tankar tänker jag, mamman. Sjukt skönt att vara inkvalad på tid och ”slippa” nervösa sista chansen. Vi går och tittar på sista chansen, oj så spännande att se. Svårt som bara den. Nästa punkt för Marcus är på em så tills dess blir det äta och vila. I ganska många timmar. Sedan är det ändå dags, de ramlar in en och en till waintingzone….Andersson. Flink. Gredinger. Hedberg. Varg. Semb.

De ställer upp och starten går. Jag filmar starten. Marcus kommer farandes som  som nr 5 WoW. Grymt bra. Marcus jagar Hanström och Ruth 

Hanström kommer om Ruth. Marcus jagar Ruth.

Pappa styr pit board från bandepå, Marcus jobbar på hojen. Jagar.  

Tyvärr går Ruth till sist omkull och Marcus smiter förbi och sätter upp tempo för att jaga vidare. Marcus går till sist i mål som 4:a. HURRA vad bra! Marcus är supernöjd. Vi äter middag på kvällen, talar igenom dagen är så nöjda. Allt har flutit så bra. Vi hänger med lite vänner innan det är hopp i säng.

Söndag morgon. Marcus går upp kl 7.30 för jogg och frukost innan fri träning.  Banan har förändrats en hel del säger Marcus efter träning. Det är SVÅRT och värre lär det bli till heatet i em. Så sant, men det är lika svårt för alla.

Heat 2 går sedan kl 14.30. Så en lång dag men väldigt mycket bra motocross att titta på. Vi har kompisar att följa och heja på i varje klass. Själv passar jag på att sitta och njuta i solen också..och ta en promenad.

Heat 2 börjar med sighting lap. Banan är kraftig stökig. Oj oj.

Starten går och Marcus kommer iväg bra, i andra kurvan där jag står är han nr 4.Heja, det går rejält fort. Marcus kör förbi nr 3 på näst sista varvet. Slutar som 3:a. Så spännande heat. Direkt efter målgång är det prisutdelning. Härliga speaker Fred Flair håller i den. Marcus blir uppropad som nr 3. Intervjuad (jag missar att spela in) Han tackar, sponsorer Pappa och morfar…nån i närheten ropar, mamma då…till sist säger han, vill tacka mamma också:) ..sedan ropas Semb upp som nr 2 och Luning som nr 1. Intervjuer och bilder tas. Efteråt går jag och mamma Semb glada från prisutdelningen. Mamma Semb säger: Marcus borde hamna på prispallen nu. -Ja det gjorde han ju just, som nr 3. -Men nä, var det där verkligen prisudelning för totalen?  -Ja absolut, säger jag. -Det kan inte stämma. Vi ser efter, de har räknat fel. Marcus är 2:a och Semb 3:a. De byter pris men båda är fortfarande lika glada. Grattis alla 3 på på pallen. Grattis Landskrona MK till en superfin genomförd tävling. Tack vänner och tack alla supporter och sponsorer för ert stöd. Ni betyder: #ForsellMotor #PowerByJJ #GBjörkmansEntreprenad #NBGummi #Dunlop

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *