SM deltävling nr 6 hos Västerås MK

Ytterligare en crossfest för alla förare, team, familjer och publik. Så mycket bra cross, ja inte bara i 125 cc U17-klassen utan i alla klasser. Så väl arrangerat och allt refererat av grymme Fredd. Förstås.

På väg ned till Västerås på fredagskvällen sa Marcus: Tror banan kommer passa mig. Jag har en bra känsla! -Bra att du känner så, då kommer du ha extra kul!! OM det blev:) Marcus gick ut på lördagsmorgonen och tränade med god känsla i kroppen. Det var en god stämning i waiting zone, Västerås MK bjöd oss på kaffe, så trevligt!

När tidskvalet sattes igång, hade han bra slagläge att sätta en bra tid direkt då han hamnade bakom bra förare

bl a klubbkompisen Persson #491 och Jönrup #471 från Varberg.

Marcus tappade just den chansen att sätta en bra tid direkt då han halkade omkull lite lätt men väl nog var han snabbt uppe igen. Och jagade en bra tid.

Marcus hade runt 10-13:e tid (13 st går direkt vidare på tid) varv efter varv, han hade gulflaggade varv precis hela tiden kändes det som för mig, mamman, som stod i bandepån och hejade på.

Till sist lyckade han sätta en 6:e tid som höll sig till kvalet var över. Puh, han var så med till finalerna direkt på tid. Så skönt!! Bra, då kan vi slappna av och bara ta det lugnt till kl 15.15 när heat/final 1 går. Moster Susanne kommer med små-kusinbarnen, Tindra och Ella för att titta.

Ella och Pappa Persson blev kompisar <3

Vi går och tittar på sista chansen där flera vi känner kör. De fightades om de sista 4 platserna, så superspännande. Spanjor-sonen Floria #437 gjorde en grym start

Josef Andersson gjorde fin körning upp till täten…ja det var sjukt spännande hela vägen in i mål.

Final 1, rulla fram, sparka spår, Marcus är väldigt fokuserad. Han väljer spår som 12:a. Det är helt ok. Starten går och Marcus är iväg bra men hjular (lärde mig i helgen att det heter så när man går upp på bakhjulet) och det är inte bra, för det tar visst tid. Han är iväg någonstans i mitten ser jag

MEN han hittar fina linjer å tråcklar sig fram. #491 & #727 kommer snudd på sida vid sida i Waves.

 

 

Marcus kör fort, ligger ganska ensam på en 8:e plats med 7:an Hagman #520 och 6:an Ambjörnsson #180 en bra bit framför sig och #491 bakom sig. Ser sen att Marcus närmar sig #520, ser ut att köra snabbare, är ikapp.

jag tänker att du måste förbi Marcus, de närmar sig bakom dig…men han lyckas inte ta sig förbi och bakifrån närmar sig #491…men #520 håller undan från #727 och #727 för #491

Marcus går i mål som 8:a, SÅÅÅ bra kört…efter målgång förstår vi att #520 hade växellådshaveri.

8:a, vi suger på det..Marcus är supernöjd, och vi med. Är det möjligt att bli 8:a i SM….wow…Grattis Marcus till grym körning. Pust.

Nu bara tvätta och serva innan vi kan ta kväller. Uffe är grym på det;)

Fram med grillen för att ordna middag. Klubbkompisen Melin, lämnade korv till oss innan de åkte, den grillades och mumsades i av team #727 & #491

Lätt den godaste korven vi någonsin ätit. Två sorter, den ena med anklever i. Måste få äta den ljuva korven igen, blir till att fråga Melin om jag kan få köpa:) Efter middagen kom Mamma Hedberg förbi och vi tog en kvällspromenad. Trevligt, det var länge sedan!! Marcus kommer in runt 22.00 efter häng i depå med alla vänner. Han tar en kvällsmacka och hoppar sen i säng. God natt!

Lördag morgon. Träning. -Banan är bra, spårig men bra,  säger Marcus efter träningen. Han känner sig glad och taggad inför final 2. Han smiter in i husbilen och vilar sig. Datte, Robban och Sylvia såg träningen, jag möter upp dem.

Först 50 minuter innan start hoppar Marcus upp, klär sig i gula stället. Hejaklacken utökas med Susanne, Dennis, Frida, Rasmus, Nata, Ella och Tindra. Marcus går till waitingzone, vi efter. Han fokar på racet och sparkar spår väldigt noggrant. När det är klart går jag därifrån till andra sidan för att fota vill försöka få med starten. De rullar ut på sighting lap. Linar upp. Starten går. Ser att Marcus är med, 3-4, de försvinner runt kurva, jag ser ingenting, samtidigt som speaker Fredd skriker: GREDINGER-nåt, ser jag Marcus komma först ut över hoppet. WHAT!! FÖRST!!??

  1. IMG_1589

Efteråt berättar han att han tog innern där de andra tog yttern, fick ett bra flow ur och kunde så smita om dem. YEAH!! Marcus kör enormt fort, med Olsson #468, Edberg #16, Gifting #517 närmst efter sig. Efter drygt 1.5 varv tar Olsson #468 sig förbi

 

 

 

Marcus jobbar vidare. Kämpar. Gör sitt race. Edberg #16 och Gifting #517 är ikapp

De tar sig förbi. Marcus kör fortsatt så bra han kan, så fort han kan…Jönrup närmar sig och tar sig också förbi.

Men Marcus kör vidare i sitt tempo, sitt race. Så bra.

Marcus går till sist i mål som nr 5.

Målgång för Marcus. YES!

Supportergänget är framme vid staketet och grattar. Glädje vid målgång.

Pappakram!!

Grattis och kramar från många håll.

Efter vi sett MX1 & MX2 rullar vi hem, väldigt glada. Totalt 6:a på SM. Overkligt bra. Tack alla som grattat Marcus till fin körning och tack alla som delar detta med oss. Delad glädje är dubbel glädje. Stort tack! //Team Gredinger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *