USM deltävling 4

För Marcus andra USM tävlingen för året. Å det på numera hemmabanan, klubben MK Orion. Marcus var taggad att komma iväg till Hallstavik på fredagen. Vi kom iväg tidig eftermiddag med husbil och Vito´n (moppen mååååste med). Efter lite inköp på vägen, var vi framme vid banan runt 1600. Marcus drog iväg direkt på moppen:) Senare mötte jag honom + kompisar i industriområdet, på bakan (ja bakhjulet)…tänke: -Oh god, kanske inte blir någon tävling i morgon… OM de trillar….men det gick bra, han kom hem helskinnad;)

Lördag morgon. Träning och tidskval. Det gick bra. -Banan är kanonfin, sa Marcus. Farbror Robban & Faster Datte (mammas faster och farbror) kommer och tittar. Kul! Sedan dyker även Alexandra, kusin Frida + familj upp. Kul kul. Vi tittar på de andra klasserna i väntan på Marcus tur.

Kvar på lördagen endast kvalheat. Marcus i fokus och supersugen att köra. Han kör första kvalet med några riktigt snabba killar, bra bra. Han kom i väg bra i starten, 2:a, efter Jönrup #471 efter en kamp in i första och andra kurvan..där även Norberg #778 är bra med

Marcus jagar och det ser ut som han tänker göra ett försök att komma förbi snabba #471. Jagar varv efter varv. Kämpar. Ser så het ut, DÅ kommer det en liten miss och han tappar mark…han släpper tanken att jaga ikapp och försöka komma förbi men han fortsätter lugnt, stabilt och snabbt

å lyckas ta 2:a platsen. Det innebär att han får välja grind som nr 3 i morgon. Dä ä bra!! De tre första intervjuas. Marcus tackar www.forsellmotor.se #powerbyjj #nbgummi #morfar och familjen

En bra dag slutar med en bra eftermiddag

och en bra kväll. Tack alla inblandade.

Söndag morgon. Finaldag. 2 st finaler, pirrigt och roligt. Först träning och förarmöte. På träningen går Marcus ut och sätter ett par bra varv. Det känns bra i  kroppen och banan är bra. Skön känsla.

Mat mat mat, innan final nr 1. Alexandra kommer till banan för att heja på brorsan, kul.

Vi rullar fram till waiting zone, linar upp och pang iväg. Marcus får ett grymt släpp. Är i täten med #254 och #524.

Det är trångt i andra kurvan men han ligger 3:a, mycket bra.

Han kör upp sig relativt snabbt och tar täten. WOW vad snyggt gjort.

Direkt efter sig har han snabbe Norberg #778, bakom finns fler snabba förare bl a Persson #491, Jönrup #471 & Holm #397. Även om han lyckats få en hyfsat betryggande ledning kan han inte slå av på takten, kollar race monitor, bra han håller upp tempot. Det börjar regna, -Åh nej, tänker jag. Marcus håller i ledning, nu drygt 10 varv. MEN han halkar omkull på ett par riktigt regnhala stenar. Ojojoj…Som väl var hade han ca 13 sekunders ledning och kommer upp snabbt, så han tappar endast ett par placeringar. Tar sig snabbt förbi nr 3 och ligger så 2:a efter Norberg #778. Han håller 2:a platsen in i mål. OJ vad bra kört. Heja Marcus. Norberg #778 vinner och Jönrup #471 bärgar 3:e platsen i första finalen. Här blir de intervjuade å igen tackar Marcus  www.forsellmotor.se #powerbyjj #nbgummi #morfar och familjen <3 Bravo alla 3! Nu vila ett par timmar. Marcus är nöjd, äter bra. Vila. Sen dags att rulla fram för final 2. Det är lite extra pirrigt nu…en 2:a placering. Går det att få till ett bra heat nu så kan det finnas en liten chans till en podieplats…Marcus är i stort fokus märker jag när vi står i waiting zone. Från waiting zone tittar vi på kompisen Varg #414 som kör i 85cc, kul att se honom han kör GRYM bra. Heja Razze!! Marcus rullar fram. Jag går bort för att fota i första & andra kurvan. Där står även Alexandra. Vi står tillsammans. Ser Mamma Norberg lite på avstånd, hon ser ut som mig…lite pirrig och nervös…detsamma ser det ut som Persson #491s hejarklack…starten går…

Marcus tar täten. Holeshot!! Först in i första böjen och andra.

Hur bra?? Grymt bra! Han sätter av i högt tempo…

Bakom sig jagandes har han Boberg #602, Palmer #159, Jönrup #471, Rohdin #945, Norberg #778, Olsen #120, Persson #491. nu blir det jaga av tänker jag. Det blir det också. Tyvärr går Palmer och Jönrup ihop så Jönrup kraschar och fortsätter inte raca (hoppas allt väl med dig kompis). Men de andra jagar. Marcus kör i högt tempo och lyckas slita åt sig en betryggande ledning. Jag håller tummar och tår att det skall få hålla hela vägen. Det gör det. Marcus kommer i mål med bra marginal. Vilken körning. Norberg #778 och Persson #491 har också gjort grymma körningar och kommer in i mål som 2:a respektive 3:a. Bravo. De intervjuas av speakern för sista gången idag. Marcus tackar www.forsellmotor.se #powerbyjj #nbgummi #morfar och familjen <3

Norrtälje Tidning är också på plats och intervjuar.

Bara prisutdelningen kvar.

Totalt för dagen i USM nr 4 blir resultatet:                   1:a Marcus Gredinger, 2:a Philip Norberg, 3:a Elias Persson.

Galet kul, 3 riktigt bra kompisar på podiet. Jag ler lite extra mycket vid prisutdelningen denna gång. Så glad i alla 3 killarna där på podiet, GRATTIS bästa.

Till Isac Brolen: STORT KRYA PÅ!!

Tack MK Orion, bästa prisutdelarflickorna Ellen och Nora samt alla fina crosskompisar för denna helg.

Vi åker glada hemåt. Till Vaxholm. Tack alla som supportar och stöttar oss.

Over and out från TeamGredinger727

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *