Hallstavik, så gick det

Tävling hela helgen i Hallstavik, ordnad av hemmaklubben MK Orion

Tindra i MK Orions klubbtröja. Heja Orion!

Lördag YMX och söndag Stockholmscrossen YMX första gången på 125 cc och första gången någonsin i Stockholmscrossen. Oj vad spännande…

Underbara speaker’n Fredde Flär på plats hela helgen. Han fick en smått nedgraderad speakerplats, jämfört med vad Uppsala MK byggt till honom inför SM förra helgen…men han verkade trivas riktigt bra här på trädäcket med kidsen nära omkring sig. Du är så grym Fredde, We love you <3

Lördag, YMX: Uffe jobbar som målflaggare på förmiddgen när minisarna kör. Så sjukt söta och duktiga dessa minisar, 50cc & 65cc chaufförer.

Stora killen, Marcus #727, kör på eftermiddagen. Då även jag anslöt med moster Susanne. Marcus körde säkert och bra hela tävlingen. I sitt kvalheat tog han starten och gjorde hole shot (alltid nize) och kämpade med snabba #354 Viking efter sig….

Viking tog sig förbi, Marcus körde stabilt och fint vidare, säkrade 2:a platsen med Boberg #602 hack i häl. Marcus vidare till A-final! De sparkar spår..jag zoomar in snabba SMförarna som är kompisarna off track och värsta konkurrenterna on track…

Väl dags för start, en mindre bra sådan…. Persson #491, Marcus #727 och Norberg #778 linade upp bredvid varandra och tyvärr sinkade de varandra genom att vingla in i varandra strax efter grindsläpp.

Suddig bild. Tight. Svårt. -Näste gång står vi INTE bredvid varandra. Gemensamt beslut efter denna start. Klokt tror jag:)

Norberg #778 klarade sig bäst ur vinglet, Marcus sämst..iväg som 13:e och Persson som 11:a. Så hela racet handlade om att jaga upp sig. Marcus jagade på bra och slutade till sist som 5:a i finalen. Bra kämpat hela vägen killen!!

Några som hade en sjukt spännande fight var Viking #354 och Norberg #778. Norberg med en sämre start pga vinglet jagade upp och ikapp och förbi Viking som förövrigt tog starten. Viking svarade förstås och hängde på Norberg och lyckades till sist ta sig förbi Norberg när en varvare kom i kläm och stoppade upp Norberg. Det svar sjukt underhållande. Grattis till grymt bra körning och pallplaster!

Var tvungen att även fånga denna sköna duo på bild. –Martin, se upp! Snart är frugan bäst även på detta. Hon är ju så sjukt lättlärd som du vet;)

#TeamNorberg778

 

Söndag, Stockholmscrossen var ju mycket spännande. Marcus kör i ELITklassen och således möter han ELITförare. En mix av 250cc och 450cc motorcyklar, detta i kombination med grymma chaufförer. Ja ni förstår vilken utmaning. Marcus körde bra. Efter första starten kom han in och sade: -Jag hade ett grymt utsläpp, men så hörde jag #braaaaap och blev omsvissad av 250cc & 450cc förare och var typ sist ut. Fy farao vad de går!!

Trots detta tyckte Marcus det var kul.

 

 

 

 

 

 

När vi inte får hänga med Team Oxelmark #351 får vi nöja oss att titta på Farfar Oxelmark #500. Starkt kört Farfar:)

Farfar Oxelmark #500

Båda dagarna hade Marcus grymma supporter och HEJAKLACK på plats. Tack för ert engagemang och grymma hejande.

We love you <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *