2:a i SM, deltävling 4, Upplands Väsby MK

Så var det dags för deltävling 4 i årets upplaga av ungdoms SM för Marcus. Han har längtat att köra på en bana hemmavid. När det är hemmavid finns chans till att några nära och kära kommer och tittar, alltid så skoj. Marcus slutar skolan kl 1400 på fredagen, då åker vi med ilfart till UVMK för att säkra en duglig plats… det kan bli lite trångt där…vi lyckas fånga en mycket bra plats bredvid Team Ruuth.

Redan fredagseftermiddagen får vi fikabesök av Sabina (som själv hade med fikabröd) och som sen även agerade privatchaufför till mig på en shoppingrunda. Vilken lyx, tack bästa <3

sabina och monica nära

Uffe kom farandes från jobbet www.nbgummi.se, bilen full med däck och korvar. Han supportar team #437 med att lägga om lite däck då pappa Floria skadat sig (krya Floria) Sen åt vi take away och hoppade i säng, tidigt. Vaknade tidig natt och trodde att bilen skulle lyfta, jisses vilket blåst som for in över oss…puh

Lördag morgon. Racemode on. Marcus är i Grupp B. Träning, han känner på banan. Den är annorlunda, inte som vanligt. Marcus får till några bra varv och sätter bäst tid av alla i sin grupp. Skönt, då är han med till i morgon. Yeah! DSC_1717Mat och vila innan kvalheat. Kusinerna Dennis och Frida med familj kommer för att heja. Moster och Kattis med familj kom också samt Mensonen. Kul.DSC_1750Vi rullar fram för kvalheat, där är det en kändis som sköter waiting zone. Hela helgen gör han ett grymt jobb. Ger tydlig information om regler och tider.  DSC_1748Matte kommer förbi waiting zone och pepp-talkar lite.DSC_1772Starten går Marcus, kommer iväg bra jämte startsnabba #437 Floria. Marcus är först in i böjen, men får framhjulssläppDSC_1756DSC_1760DSC_1761Nej nej nej. Han kommer upp och iväg, typ sist. Han sätter fart för att börja jaga svansen av alla förare som ligger före honom…men det går sådär. Han lyckas på två varv vurpa 3 gånger och kommer in i depå med snett styra och lite annat knas, han bryter. Surt. MEN han är med i morgon i alla fall, på sin tid. Ändå lite tufft eftersom då vet vi att han får välja spår som siste förare och det brukar inte vara så förmånligt vid start…men vi får hålla på hans start-skills visar sig.

Vi hade en skön eftermiddag med sköna crossvänner resten av dagen och kvällen. Tog en kvällspromenad med Mamma Hedberg och Diesel, blev tvungen att hämta kameran och fånga detta..en motocrossdepå om kvällen.DSC_1764Blev tidig sänggång denna kväll för alla. Ja även meken;)

Söndag – finaldag. Alltid speciellt när det SM med finaldag. Känslorna är lite extra påtagliga under frukosten…förväntan, spänning, glädje, iver, vilja..blev havregrynsgröt till frukost. Gött.

Morgonen börjar med frivillig träning. Marcus åker ut och kör 3-4 varv, hinner med en vurpa. Surt. Han är inte på bästa moodet när han kommer in. Vill inte byta kläder. Hänga i husbilen. Kusse Dennis dyker upp. Storebror från en annan mamma, elitföraren Jeff Oxelmark, dyker upp. Vi har bra snack i husbilen om kommande race. Fd elitföraren Mensonen dyker upp. Killarna går och kollar lite spår, eller lines, som Fredde Flair hade sagt. Våra härliga hejarklack dyker upp igen, finaldgen till ära än fler:)

Så, tiden är inne för FINAL 1. Marcus får som sagt välja grind som nr 28. Det blir lite att ta det spår som är över, blir ett ytterspår. Längst bort. Viktigare än nånsin att få ett bra utsläpp från det svåra läget. Väntan i Waiting zone. DSC_1778Sighting Lap, Waiting zone, sen rulla ut på grind i den ordning de kvalat…Marcus som nr 28 av 30. Klacken på plats. DSC_1782FOKUS. PANG iväg!! Marcus får ett grymt utsläpp.. DSC_1790DSC_1791DSC_1794DSC_1798Marcus är 4:a iväg eller nåt sånt. Lyckas plocka en placering, HUR BRA SOM HELST. #454 Hanström tar lead, #471 Jönrup 2:a, #727 Marcus 3:a. De jagar. Vilket race. Lite in i racet går TYVÄRR #454 Hanström omkull och #471 Jönrup tar över ledningen, Marcus jagar grymme #471 Jönrup ända in i målDSC_1880#471 håller undan och slutar 1:a och Marcus 2:a och #155 Nilsson 3:a i första finalen. Svettigt, grym racing. Bra jobbat #727. Pust. Nu vila.DSC_1831DSC_18322 timmar springer på snabbt när det skall ätas, fikas och snackas. Dags igen. FINAL 2. Så spännande. Alla är taggade och peppade…kan han göra om en kanonstart? Kan han ge den sjukt duktiga #471 en match? Vi rullar fram till waiting zone. De rullar ut på sighting lapDSC_1841Linar upp, Marcus hittar ett annat ledigt spår..får se hur det fungerar. Starten går. Pang där är de iväg. Vad som händer vet jag ej, inget vidare utsläpp men ändå efter två kurvor är han 2:a efter #471 Jönrup. Hur gick det till??? Marcus är taggad, jagar. Pang han kör om…oj oj. Omvänd ordning, #471 Jönrup jagar nu #727 GredingerDSC_1851Hua. Marcus och Emil kör otroligt bra. Det är så spännande.  #471 går om, Marcus svarar och tar tillbaka ledningen…bara 3 varv kvar, Marcus gör ett litet misstag, då sätter #471 Jönrup in en stöten och lyckas ta sig förbi #727 Gredinger Så cool och duktig denne #471 Jönrup, han använder insidan när han kör den killen. #471 bärgar segern ytterligare en gång och #727 tar hem 2:a palatsen. Fantastiskt bra!! Vilken uppvisning. Heja killar.

Bakom Jönrup/Gredinger var det även en grym fight mellan Nilsson/Högberg där Nilsson drog längsta stråt och tog hem 3:e platsen i final 2. Bra kört alla!!

Bara prisutdelning kvar på denna helg, Stort grattis #471 Jönrup till ytterligare en seger, Grattis #727 Gredinger till en 2:a plats och Grattis #155 Nilsson till din 3:e plats. Ni är otroligt duktiga förare. Så imponerade.DSC_1890Vill också skriva att det var fler som gjorde sjukt bra race i 85ccU denna helg. Även i 125cc klassen var det roliga racing. Grattis till bra körningar där också. I 125-klassen plockar Loke hem vinsten, Luning 2:a och #491″Eskil” Persson bärgar 3:e platsen. BRAVO!!!DSC_1903Kussarna och farmor hänger kvar och klappar vid prisutdelningen. Fint av er. DSC_1910Avslutar inlägget med skön video från prisutdelningen som mamma Jönrup filmat. Lyssna bara in bästa speaker’n Fredde Flair, han gör det sååå bra.

Tack Mamma Jönrup för filmen.

Tack UVMK för bra tävling.

Tack speaker Fredde Flair, du gör våra tävlingar än mer spännande, roliga och bättre. Dessutom är du en förebild för våra kids. Du har ett så fint sätt att tala om alla. Uppmanar alla att gå in och titta på Flär TV på YouTube.

Tack världens bästa hejarklack; Sylvia, Dennis, Frida, Tindra, Ella, Rasmus, Moster Susanne, Morfar Gunder, Inga, Robban, Datte, Kattis, Micke, Amelia, Alicia, Angelica och farmor.

Tack för engagerade pepp-talk och coaching Bror Oxelmark, Bror Mensonen, Tränar-Timmie, Tränar-Björn, pappa Tommy.

Tackar för stöd och support vi får av www.Forsellmotor.se, PowerByJJ för grym motor och Nbgummi.se för grymma däck.

Tacksamma att ha så grymma människor omkring oss. Over and out från glada och tacksamma TeamGredinger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *