Dråpslaget 2016, så kul i år igen

Dråpslaget är en av årets höjdpunkter tycker vi i Team Gredinger, så välorganiserad och kul för förare och publik. Normalt drar den väldigt många förare. I år, 35:e upplagan av Dråpslaget, var det något färre förare i startfältet tyckte jag nog allt.

I år körde Marcus klassen 85ccU ålder 10-15 år. När den tävlingen var klar ställde han även  upp i superfinalen som han kvalade in till. Där möts alla 85ccU förare. Oavsett ålder och kön. Kul och spännande…Tänker att det kan vara svårt att ladda om till ytterligare en final..men de som kvalar in brukar vilja köra.

Dagen börjar med träning

DSC_1468DSC_1479

Umeåkillen Ruuth #59 är på plats så även Högbergaren #294, blir åka av idag.

DSC_1476DSC_1472Marcus har rutin på sin träning och gör som han brukar. Efter träning sedvanlig vila och och nåt att äta. SOM Marcus älskar att jag tjatar på honom att äta mellan heaten…NOT… någon uppgift måste ju jag ha också, eller hur;)

När det börjar bli dags för första finalen rullar vi fram. Killarna samlas vid startplattan och tittar, även kompisarna i andra klasser kommer dit för att titta och heja på varandra, denna sport alltså – grym! Skulle önska att ni fick känna av hur det är. På plats. Mellan alla kompisar. Härligt är va det är.DSC_1484Några får ett bra släpp på plattan (ser inte vem det är tyvärr), Marcus lyckas ta igen försprånget  och lyckas göra holeshot (först in/ur första kurvan).

Marcus tar ledningen med #59 Ruuth jagandes efter sig. Nuuuu blir det race, det syns. #59 Ruuth kör snabbt. Marcus lyckas tappa ur bakhjulet ur ett spår och går omkull. #59 Ruuth går förbi och tar hem segern i första kvalet. Marcus räddar 2:a platsen och #294 Högberg tar hem 3:e platsen i kvalet. Sedvanlig intervju av de tre första. Så kul att lyssna in förarnas reflektion av racet.

Så nu blir det spännande. För att vinna tävlingen måste Marcus vinna final 2. DET är en press att ha på sig förstås….men det vill de övriga också så här gäller det att fokusera och ladda om. Givetvis äta lite av Mammas mat också *ler. Så är det dags….Marcus får till ett extremt bra utsläpp som fullkomligen skjuter iväg honom, häftigt såg det ut. Pappa Persson, filmar. (Laddar upp den här snart)

Så Marcus tar ledningen…

DSC_1586DSC_1566och lyckas hålla in i mål trots de jagande snabba killar bakom sigDSC_1590Snyggt kört och GRATTIS till vinsten i klass 85ccU 10-15y.

Så, målet för dagen landad, att vinna klassen..bara superfinal kvar, ”bara och bara” säger jag….det är superjobbigt att ladda om som förälder och fotograf….puh….men Marcus är taggad för superfinalen. Tur det:)

Starten går i Superfinalen och supertaggade #59 Ruuth tar ledning, gör holeshotDSC_1616Bra start!! Marcus lyckas ta 2:a platsen, nu blir det spännande.. DSC_1634det ligger fler snabba killar bakom, för att nämna några #294 Högberg och #495 Josef Andersson…ojoj #59 Ruuth går omkull, Marcus tar över ledningen. Det händer en hel del bakom Marcus i fältet men Marcus har stenkoll och lägger sig i ett säkert tempo för att inte riskera något, han vill bärga första platsen även i superfinalen. Otroligt bra gjort Marcus. GRATTIS!! Vinst x 2 idag, vilken känsla!!DSC_1662

Kompisar på plats och tar emot när Marcus gått i mål! Som jag skulle vilja höra vad de snackar om dessa tre..#351 Oxelmark skjutsar Marcus och #223 Hedberg bär hjälmen (de båda kör i andra klasser). Den här bilden är så sjukt härlig. Den säger så mycket för oss som vet hur det är att vara på plats..DSC_1677Det var den dagen det, bara prisutdelning kvar. I 85ccU klassen 10-15 years grattar vi: 1:an #727 Gredinger 2:an  # 294 Högberg 3:an #549 Isaksson DSC_1684Superfinalen – Grattis 1:an #727 Gredinger 2:an #295 Andersson 3:an #59 RuuthDSC_1695Glädje!!DSC_1699DSC_1702Grattis även er andra, det är många av er som gjort mycket bra race denna helg. Så imponerad över hur duktiga ni är!!

Tack för denna gång Örebro MK, vi ses säkert nästa år!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *